BEN-bouwen: zo hou je het betaalbaar

Voor veel mensen lijkt het een droom om hun eigen huis te bouwen. Maar hoe houd je het betaalbaar? Met BEN-bouwen kun je voordelig je eigen huis bouwen. In deze blog laten we zien hoe je met BEN-bouwen je eigen huis voordelig kunt bouwen. We leggen uit wat BEN-bouwen is, waarom het zo betaalbaar is en wat je moet weten als je begint met BEN-bouwen. Lees verder om erachter te komen hoe je met BEN-bouwen betaalbaar je eigen huis kunt bouwen.

1. Waarom kiezen voor BEN-bouwen?

BEN-bouwen staat voor Bouwen met Ecologie en Natuur. BEN-bouwen is meer dan alleen mooi wonen. Het streven is om aanvaardbare oplossingen te bieden die passen binnen milieueisen en toch betaalbaar zijn. Hier zijn enkele voordelen van BEN-bouwen:

 • Duurzaam: BEN-bouwen is erop gericht te bouwen met het oog op het milieu en het streven naar een gezond leefmilieu. Er wordt gebruik gemaakt van materialen zoals vlas, leem en lokale materialen. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt tijdens de productie- en transportkosten.
 • Betaalbaar: Omdat de materialen lokaal worden verkregen, worden de productie- en transportkosten lager. Dit resulteert in een algehele kostenreductie, waardoor bouwen met EC-ingrediënten betaalbaar is.
 • Gezond: Door het gebruik van natuurlijke materialen ontstaat er een gezonde woonomgeving met lage luchtvochtigheid, geen oplosmiddelen en geen stof. Daarnaast is BEN-bouwen veel energie-efficiënter dan reguliere bouwtechnieken, waardoor er minder energieverbruik is.

BEN-bouwen biedt dus een betaalbare, duurzame oplossing voor een gezonde en veilige leefomgeving. Het is daarom een veel voorkomende keuze onder particulieren en bedrijven die duurzaam willen bouwen.

2. Kostenbesparingsmogelijkheden bij BEN-bouwen

Om de kosten van het BEN-bouwen te besparen, zijn er een aantal verschillende mogelijkheden waar een potentiële investeerder de voordelen van kan genieten. Deze kostenbesparende opties zijn als volgt:

 • Gebruik van afvalmaterialen: Door afvalmaterialen die anders zouden worden weggegooid te hergebruiken, kan de kosten van materialen aanzienlijk worden verlaagd.
 • Verbeterde technologie: Door te investeren in technologieën zoals nauwkeurigere lasersnijders en 3d-printers om productieprocessen te verbeteren, kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd.
 • Gebruik van recycling en hergebruik: Door te hergebruiken en te recyclen, worden onze middelen optimaal benut en wordt de kostenpost voor afvalverwerking verminderd.

Bij BEN-bouwen kunt u ook profiteren van gunstige financiële voorwaarden en leningen, waardoor u geld kunt besparen op lange termijn. Daarnaast zijn er een aantal belastingvoordelen beschikbaar voor potentiële investeerders. Door grondig onderzoek naar alle kostenbesparingsmogelijkheden te doen, kunnen investeerders de beste investeringsmogelijkheden verkrijgen.

3. Huishoudelijke tips om BEN-bouwen betaalbaar te houden

Huishoudtips zijn een essentieel onderdeel bij de bouw van een BEN-huis. Als u op een betaalbare en verantwoorde manier een BEN-droomhuis wilt bouwen, is het belangrijk om oplettend te zijn met uw budget. Hier zijn een aantal tips om te houden:

 • Koop bouwmaterialen in bulk: Wanneer u de benodigde bouwmaterialen koopt, kunt u geld besparen door zo veel mogelijk materiaal internet in bulk te kopen tegen lagere prijzen.
 • Houd rekening met energieverbruik: Door de energie die u gebruikt tijdens het bouwen te beperken en slim toe te passen, kunt u geld besparen en het milieu helpen.
 • Vergelijk verschillende materialen: Voordat u materialen koopt, is het belangrijk om verschillende materialen te vergelijken aan de hand van hun prijs, kwaliteit en duurzaamheid.
 • Gebruik tweedehands materialen: Koop tweedehands materialen, zoals verlichting, meubels en instructieboeken, die u kunnen helpen geld te besparen.

Verder is het belangrijk om spullen zo veel mogelijk op een tegen-inruilbasis te kopen. Dit is niet alleen een goede manier om geld te besparen, maar ook om een verantwoorde aanschaf te doen zodat u het milieu niet verder belast. U kunt ook nog steeds online en offline winkelen om uw BEN-huis op budget te bouwen.

4. Slotconclusie: waarom BEN-bouwen de beste optie is

 • Eenvoudig: met het bouwen van BEN-gemaakte gebouwen hoeven ontwerpers geen ingewikkelde voetafdruksdiagrammen of planningsformules te gebruiken. De bouwmaterialen zijn over het algemeen makkelijk te leggen en aan te passen.
 • Duurzaam: BEN-bouwen is duurzaam en milieuvriendelijk. De gebruikte materialen zijn meestal duurzaam, recyclbaar en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien kunnen ze meestal worden hergebruikt.

Bovendien kunnen de kosten worden geminimaliseerd omdat BEN-bouw een lean construction-oplossing biedt. Door deze methodiek kunnen tijd en afval optimaal worden benut. Daarbij leidt het ook tot minder grondstoffenverbruik en minder milieuschade.

Verder zorgt BEN-bouw ervoor dat een hogere kwaliteit wordt behaald, zowel qua materiaal, als qua constructie en installatie. Zowel de gebruikte materialen als het proces zelf is efficiënter, wat leidt tot lagere kosten en meer productiviteit. Bovendien biedt het een uiterst flexibele vorm van bouwen, waardoor het de perfecte optie is voor projecten met beperkte beschikbare budgetten.

BEN-bouwen is een interessante en betaalbare manier om te bouwen, maar zoals u zeker gezien heeft, is er veel bij komen kijken. De eerste stap is om u te verdiepen in de verschillende bouwstromen en formules, zodat u goed begrijpt wat mogelijk is. Als u eenmaal weet hoe u BEN-bouwen zouitvoeren, dan kunt u uw droomhuis stap voor stap verwezenlijken dat u betaalbaar is.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost