Brusselse huurders krijgen eerlijke kans om hun woning als eerste te kunnen kopen

In Brussel krijgen huurders een eerlijke kans om als eerste hun huurwoning te kopen. De Brusselse regering biedt huurders een aantal voordelen met deze wet, waardoor ze hun woning kunnen kopen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voor- en nadelen die deze maatregel met zich meebrengt.

1. Huurders in Brussel krijgen koopkans

Met de koopkans voor huurders in Brussel kunnen huurders de woning waarin zij wonen kopen en het beheer van de woning overnemen. Deze kans wordt geboden door het Gemeentelijk Huurbeleidsplan van de stad Brussel. De stad houdt rekening met speciale omstandigheden zoals een handicap, maandelijkse inkomen en lagere inkomensgroepen, om het proces van koop gemakkelijker te maken. De voorwaarden voor het kopen zijn als volgt:

 • Volledige betaling van de oorspronkelijke huurprijs. U hoeft geen extra kosten te betalen als u dit doet.
 • Het gezamenlijk inkomen mag niet hoger zijn dan de jaarlijkse koopkorting voor de woning. Als u geen overwaarde heeft voor de woning, komt u in aanmerking voor de volgende korting.
 • Het gezamenlijke vermogen mag niet meer bedragen dan Euro 2.200.000. U moet bewijzen dat u aan deze voorwaarde voldoet.

De koopkans is gedurende twee jaar van kracht. Aan het eind van deze periode zal de woning worden verkocht. De verkoopopbrengst zal worden verdeeld tussen de Huisraad, de eigenaar van de woning en de koper. Om aan de koopkans van de stad te voldoen, moet de huurder de verplichtingen van de stad nakomen, waaronder het betalen van de aangegeven kosten.

2. Wat zijn de voordelen en de specifieke regels?

Het gebruik van een leaseauto brengt een aantal voordelen met zich mee.
Hieronder volgen de belangrijkste:

 • Flexibiliteit: Een leaseauto biedt je de mogelijkheid om elk jaar te kiezen voor een andere auto. Je kunt ook kiezen voor een kleinere of grotere auto afhankelijk van wat je nodig hebt.
 • Mentaal voordeel: Het hebben van een nieuwe auto geeft je een goed gevoel. Het geeft je het gevoel dat je iets nieuws hebt om je verplaatsingen veilig en comfortabel te maken.
 • Onderhoud: Wanneer je een auto leaset, hoef je je niet druk te maken over het onderhoud. De leasemaatschappij zorgt ervoor dat de auto altijd up to date is als het gaat om onderhoud.

Bij het leasen van een auto zijn er ook een aantal specifieke regels waar je je aan moet houden.
Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Minimale leeftijd: De leasemaatschappijen hanteren vaak een minimale leeftijd van 21 jaar om een auto te leasen.
 • Minimum rijervaring: Er kan een minimum aantal jaren rijervaring vereist zijn om in aanmerking te komen voor een leaseauto.
 • Limieten: Er liggen vaak grenzen op de vergoedingen van de leasemaatschappijen voor onderhoudskosten.

3. Hoe krijgt u toegang tot deze optie?

Om toegang te krijgen tot deze optie heeft u een speciale gebruikerscode nodig. Deze code wordt verstrekt op de pagina van deze optie waar u de instructies voor toegang kunt vinden.

Om toegang te krijgen verzamelt u de volgende:

 • Een gebruikerscode
 • Een toegangsbewijs
 • Een bevestigingsmail

Daarna dient u de code in te voeren in het veld ‘Gebruikerscode’ en vervolgens op ‘OK’ te klikken. U ontvangt binnen enkele seconden een bevestiging van de toegang en de optie zal worden geopend. Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van toegang, neem dan contact op met de klantenservice voor meer ondersteuning.

4. Wat zijn de andere opties voor kipers in Brussel?

Er zijn veel kortlopende kiprestaurants in Belgische hoofdstad Brussel. De meeste van deze restaurants focussen zich voornamelijk op traditionele Belgische kip. Maar er zijn ook verschillende opties voor kopers die op zoek zijn naar meer smaakvolle, vernieuwende kipgerechten.

Hieronder staan enkele interessante opties voor kopers in Brussel:

 • Bros Art Brussels: Dit restaurant in de Brusselse buitenwijken biedt degelijke gerechten aan zoals de Aardpeer-Kipburger en de Ramen-Kippasta.
 • Neplanta: dit grillrestaurant heeft een uitgebreide selectie aan gegrilste kipproducten, waaronder wraps en kipburgers.
 • Tacos & Co: Deze zelfbedieningsrestaurant serveert eclectische kipgerechten zoals eetbare taart, tacos, kipbollen en nog veel meer.

Kopers in Brussel die op zoek zijn naar uitgebreide, smaakvolle kipgerechten hebben dus veel opties. Door het aanbod en de diversiteit van deze restaurants, is er voor ieder wat wils.

Een belangrijk besluit van de Brusselse regering is het bieden van eerlijke kansen aan bestaande huurders om hun woning als eerste te kopen. Zo kan men het vertrouwen bewaren, en stevige basis leggen voor een sterke vastgoedmarkt. Dit is misschien niet de enige methode om de vastgoedmarkt in Brussel te versterken, maar het is zeker een stap in de goede richting.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost