CIRCL lanceert circulair woningaanbod voor het grote publiek

CIRCL heeft een nieuw circulair woningaanbod geïntroduceerd dat bedoeld is voor het grote publiek. Met dit aanbod hoopt CIRCL bij te dragen aan een duurzame toekomst en het milieu te beschermen. Het initiatief richt zich op het verduurzamen van woningen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Hiermee zal CIRCL een verschil maken in de manier waarop woningen worden gebruikt, wat ten goede komt aan de omliggende gemeenschap en het milieu.

1. Wat is het circulaire woningaanbod van CIRCL?

CIRCL biedt een circulaire woningarchitectuur die duurzamer, klimaatvriendelijker en toekomstgerichter is. De kern en basis van dit concept is het gebruik van modulaire elementen die gecombineerd worden tot een geheel, genaamd ‘CIRCLunits’. CIRCLunits zijn geavanceerde modules die geleverd worden in verschillende maten, configuraties en combinaties. Het aanbod biedt een grote flexibiliteit waardoor de CIRCLunits aangepast kunnen worden aan de specifieke eisen en behoeften van elk project.

Het circulaire woningaanbod van CIRCL omvat verschillende mogelijkheden:

 • CIRCL Living voor het wonen in een circulaire en duurzame omgeving,
 • CIRCL Living+ rangschikt comfortabeler wonen met intelligente technologieën,
 • CIRCL Prefab voor mengvormen van modulaire oplossingen,
 • CIRCL Urban als perfecte bouwoplossing voor stedelijke contexten.

CIRCL streeft naar een flexibele woningarchitectuur die de standaard definieert voor toekomstgerichte circulaire woningen. Deze innovatieve oplossingen zullen helpen om duurzaamheid te verbeteren en, tegelijkertijd, een betaalbaar aanbod te creëren dat toegankelijk is voor alle types levensstijlen.

2. Waarom lanceert CIRCL circulaire woningen?

In Nederland neemt de vraag naar circulaire woningen toe, maar de aanbod is nog niet genoeg. CIRCL heeft daarom als doelstelling om meer circulaire woningen in Nederland te lanceren om zo de kringloop te stimuleren en duurzaamheid te bevorderen. De missie van CIRCL is om de kwaliteit van leven te verhogen door een gezonde, betaalbare en comfortabele woning aan te bieden met weinig impact op het milieu.

Om deze doelstelling te bereiken heeft CIRCL een zestal verschillende principes geformuleerd die de basis vormen voor de circulaire woningen die zij lanceren:

 • Duurzame en betaalbare woningen.
 • Ontwerpen voor gezamenlijke verantwoordelijkheid en verzorging van de omgeving.
 • Gebouwden en materialen zoveel mogelijk hergebruikt worden.
 • Duurzame materialen waaruit de woningen bestaan.
 • De bedoeling dat de woningen geschikt zijn voor uitbreiding of voor eventuele verplaatsingen.
 • Geen toenemende afvalstromen bij productie of exploitatie.

De circulaire woningen die CIRCL lanceert zijn ontworpen om deze principes te realiseren. Ze zijn klimaatbestendig, besparen energie en gebruikt innovatieve technologie om duurzaamheid te bevorderen. Hiermee levert CIRCL een duurzaam alternatief voor de Nederlandse woningmarkt.

3. Wat zijn de voordelen van circulaire woningen?

Circulair wonen heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Het vermindert de milieu-impact: het is goed voor het milieu omdat het recyclebare materialen, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie gebruikt, waardoor de negatieve gevolgen op het milieu verminderd worden.
 • Het kan duurzaamheid stimuleren: om circulaire woningen te construeren worden materialen gebruikt die eenvoudig kunnen worden gerecycled, wat leidt tot een lager energieverbruik en een kleinere vraag naar frisse grondstoffen.
 • Het kan de levensduur van schoonmaakmethode vergroten: omdat er minder afval wordt geproduceerd, hebben circulaire woningen minder schoonmaak nodig, wat leidt tot minder vervuiling.

Verder bieden circulaire woningen ook een betere manier om energie te besparen. Omdat circulair wonen afhankelijk is van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie en warmte-kracht-installaties, kunnen eigenaars in staat zijn om hun energieverbruik te verminderen door deze bronnen te gebruiken.

4. Hoe kunnen mensen circulaire woningen van CIRCL krijgen?

CIRCL biedt een selectie van circulaire woningen die een duurzame en energie-efficiënte manier van wonen bieden. Mensen kunnen deze woningen krijgen door:

 • Huren: CIRCL biedt betaalbare huurwoningen die klanten op lange termijn krijgen
 • Kopen: CIRCL biedt kwaliteitswoningen tegen een prijs die betaalbaar is voor kopers met verschillende financiële capaciteiten

Een van de voordelen die mensen zouden genieten bij het kopen of huren van circulaire woningen zijn lage energiekosten en een veilige omgeving. Daarnaast zijn de woningen geoptimaliseerd om alle moderne functies en technologieën te gebruiken. CIRCL bevordert ook samenwerking met de lokale gemeenschap, zodat bewoners kunnen genieten van ondersteuning in de buurt.

Door CIRCL’s circulaire woningaanbod kan het grote publiek een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Zij biedt hiermee een volwaardig alternatief voor de klassieke woning. Door het besparen van energie en hulpbronnen te verminderen draagt dit project bij aan de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Ondanks dat het project nog in het beginstadium verkeert, biedt het een hoop uitzicht voor een circulaire toekomst.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost