Dakkapel vergunning Alkmaar

Een dakkapel laten plaatsen op uw woning vereist vaak een vergunning in Alkmaar. In sommige gevallen, zoals bij een standaard dakkapel op de achterkant van uw woning, is dit niet nodig omdat het niet zichtbaar is voor iedereen en daarom het straatbeeld niet verandert. Echter, bij een dakkapel op de zijkant of voorkant van uw woning, verandert het straatbeeld wel en is een omgevingsvergunning meestal verplicht. De noodzaak van een vergunning hangt ook af van mogelijke overlast voor de buurt en het milieu.

 

Vergunning Check Alkmaar

Om te bepalen of een vergunning vereist is voor het plaatsen van een dakkapel in Alkmaar, kunt u een vergunningcheck doen. Deze check kunt u uitvoeren via het omgevingsloket en is snel en gemakkelijk. Aan het einde van de check weet u meteen of een omgevingsvergunning vereist is.

 

Omgevingsvergunning Aanvragen

Als de vergunningcheck aantoont dat een dakkapel vergunning Alkmaar verplicht is, dan kunt u deze aanvragen via het omgevingsloket, zowel online als offline. Bij de online methode stuurt u het ingevulde formulier via e-mail naar uw gemeente, bij de offline methode verzendt u het formulier per post. Na het verzenden van de aanvraag moet u 8 tot 26 weken wachten op een reactie van de gemeente, met een eventuele verlenging van 6 weken. Als er binnen deze verlenging geen beslissing wordt genomen, ontvangt u automatisch een dakkapel vergunning Alkmaar.

 

Kosten omgevingsvergunning Alkmaar

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning Alkmaar zijn er legeskosten, die door de aanvrager moeten worden betaald, ongeacht of de aanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen. De leges bedragen €148,70.

 

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost