Dakkapel vergunning Maastricht

Het plaatsen van een dakkapel in Maastricht is onderworpen aan bepaalde regels die door de lokale overheid zijn opgesteld. Of u een vergunning nodig heeft voor uw dakkapel, hangt af van het type dakkapel en de locatie van uw woning en het dak waarop de dakkapel zal worden geplaatst. Over het algemeen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een standaard dakkapel op de achterkant van uw woning, maar is dit wel vereist voor dakkapellen aan de voorkant of zijkant van de woning of voor dakkapellen met een verhoogde nok.

 

Omgevingsvergunning voor uw dakkapel in Maastricht

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor uw dakkapel in Maastricht, dient u eerst een vergunningcheck te doen via het omgevingsloket. Als uit de check blijkt dat u een vergunning nodig heeft, kunt u deze aanvragen via hetzelfde omgevingsloket, zowel online als offline.

De afhandeling van de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor uw dakkapel kan enige tijd duren en varieert meestal tussen de 8 en 26 weken. U krijgt binnen deze termijn te horen of uw vergunning is goedgekeurd. In sommige gevallen kan de uitspraak eenmalig met 6 weken worden verlengd.

 

Kosten van de omgevingsvergunning Maastricht

Houd er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan het aanvragen van de omgevingsvergunning voor uw dakkapel in Maastricht, genaamd leges. Deze kosten bedragen €19,80 per totale kosten van €500, met een minimale bedrag van €175,80.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost