Dakkapel vergunning Rotterdam

De vraag of een dakkapel vergunning in Rotterdam nodig is, komt vaak voor. Hierop willen we antwoord geven door alles te verklaren over dit onderwerp en hoe het werkt.

Dakkapel vergunning nodig in Rotterdam?

Voor het plaatsen van een dakkapel in Rotterdam is niet altijd een vergunning vereist. Het is ook mogelijk om een dakkapel zonder vergunning te plaatsen, mits deze voldoet aan bepaalde voorwaarden, zoals niet hoger zijn dan 175 cm boven de dakgoot.

Echter, het plaatsen van een vergunningsvrije dakkapel is alleen toegestaan aan de achterkant van uw woning. Als u de dakkapel aan de voorkant of zijkant wilt plaatsen, heeft u wel een omgevingsvergunning nodig.

 

Vergunning Check dakkapel Rotterdam

Om er zeker van te zijn of u een omgevingsvergunning nodig heeft, kunt u een vergunningscheck doen via het omgevingsloket. Hierna weet u direct of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor het plaatsen van de dakkapel.

 

Aanvraagprocedure voor een vergunning

Als blijkt dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, kunt u deze aanvragen via het omgevingsloket. U heeft de keuze om dit online of offline te doen. Bij de online optie verloopt alles via het internet, terwijl u bij de offline optie het formulier per post naar de gemeente stuurt.

 

Afhandeltijd van de vergunning

De afhandeling van de aanvraag voor de omgevingsvergunning duurt bij een reguliere procedure 8 weken en bij een uitgebreide procedure 26 weken. In beide gevallen kan de procedure één keer met 6 weken worden verlengd.

 

Kosten van een dakkapel vergunning Rotterdam

De kosten voor het aanvragen van een omgevingsvergunning bedragen 1,6% van de totale bouwkosten, met een minimum van €98,60.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost