Dakkapel vergunning Utrecht

Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant van uw woning in Utrecht is altijd een Utrecht dakkapel vergunning vereist. Aan de zijkant of achterkant van uw woning is vergunning in de meeste gevallen echter niet nodig.

Let op dat er voorwaarden zijn aan het vergunningsvrij bouwen van een dakkapel. Hierbij moet aan de juiste afmetingen worden voldaan, anders kan de gemeente de bouw stilleggen of aanpassingen verlangen.

 

Waar is een omgevingsvergunning in Utrecht voor nodig?

Wanneer u een dakkapel wilt plaatsen op uw woning in Utrecht en niet voldoet aan de vergunningsvrije criteria, is een Utrecht omgevingsvergunning verplicht. Met deze vergunning heeft u de officiële toestemming van de gemeente waarin u woont om de bouw uit te voeren.

Een omgevingsvergunning is nodig omdat een dakkapel aan de voorkant van uw woning het uiterlijk van de straat kan beïnvloeden. Het is ook mogelijk dat de bouw invloed kan hebben op de omgeving en het milieu.

 

Omgevingsvergunning aanvragen voor dakkapel Utrecht

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel in Utrecht? Wilt u een dakkapel plaatsen op uw woning en weet u niet of u hiervoor een omgevingsvergunning in Utrecht nodig heeft, dan kunt u dit gemakkelijk achterhalen via het omgevingsloket. Hier kunt u precies zien of u een vergunning nodig heeft.

 

Hoe een omgevingsvergunning voor Utrecht aanvragen

Als uit de vergunningscheck blijkt dat u een vergunning nodig heeft, kunt u deze eenvoudig aanvragen via het omgevingsloket. Dit kunt u op twee manieren doen: online of via een papieren aanvraag. U kunt de aanvraag online maken en verzenden naar uw gemeente, of de aanvraag online maken, uitprinten en per post verzenden naar uw gemeente.

 

Afhandeltermijn voor een omgevingsvergunning Utrecht

De afhandeltermijn voor een omgevingsvergunning varieert afhankelijk van of het een normale of uitgebreide vergunningsaanvraag is. Voor de normale aanvraag is de afhandeltermijn 8 weken, met een mogelijke verlenging van 6 weken. Voor de uitgebreide aanvraag, die in bijzondere gevallen van toepassing is, is de afhandeltermijn 6 maanden, met een mogelijke verlenging van 6 weken.

 

Legesverordening en kosten

De kosten voor het aanvragen van een omgevingsvergunning in Utrecht bedragen 2,26% van de totale bouwkosten, met een minimum bedrag van €148,10.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost