Dakkapel vergunning Zwolle

Het is niet altijd verplicht om een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel te hebben in Zwolle. Er zijn wel regels waaraan de dakkapel moet voldoen, zoals het plaatsen aan de achterkant van de woning en de maximale grootte. Als deze regels niet worden nageleefd, is er een vergunning nodig.

 

In Zwolle is een omgevingsvergunning is meestal verplicht

Een omgevingsvergunning is meestal verplicht als de dakkapel aan de voorkant of zijkant van de woning wordt geplaatst, omdat het straatbeeld kan veranderen of hinder kan veroorzaken voor anderen.

Je kunt controleren of je een vergunning nodig hebt door gebruik te maken van het omgevingsloket. Hier kun je precies zien of een omgevingsvergunning vereist is voor jouw specifieke situatie.

Als een omgevingsvergunning vereist is, kun je deze aanvragen via het omgevingsloket. Het invullen van het formulier en verzenden ervan kan online of op papier worden gedaan.

 

Afhandelingstijd voor een dakkapelvergunning in Zwolle

De afhandelingstijd voor een dakkapelvergunning in Zwolle is ongeveer 8 weken bij een normale procedure en 26 weken bij een ingewikkelde procedure. Na de uitspraak is er een periode van 6 weken waarin bezwaar gemaakt kan worden en de procedure kan verlengd worden.

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning zijn legeskosten vereist. Deze bedragen €382 als de bouwkosten onder de €2250 liggen. Als de kosten hoger zijn, zijn 3,13% van de totale kosten verschuldigd.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost