Eerste steen DING niet gelegd maar verbrijzeld

De DING-eneisdegenoot in de stad Haarlem heeft een definitief einde gekregen aan de bouw van het complex. Voor het eerst sinds het initiatief werd aangekondigd, is de eerste steen niet gelegd, maar ingenomen. Dit is opmerkelijk, omdat de eerste steen meestal symbolisch wordt gelegd als het begin van een gebouw. Wat was er aan de hand? We nemen een kijkje in de ontwikkeling van dit project en onderzoeken waarom de eerste steen van het gebouw uiteindelijk verbrijzelde.

1. Wat er gebeurde tijdens de DING-lancering

Eerste evenement: Op 29 november 2019 vond de eerste lancering van DING plaats. Een grote groep mensen werd hierbij verwelkomd, waaronder klanten, verkopers, bedrijfsleiders, journalisten en nog veel meer. Ze kregen een korte toelichting over het doel en de voordelen van het nieuwe product. Tijdens het evenement werd er een demonstratie gegeven van het product met leuke geanimeerde video’s.

Na de lancering was er een aantal discussies tussen de toehoorders, over het nieuwe product en de voordelen ervan. Een aantal rollen werden verdeeld die de volgende punten onder de loep namen:

 • Het gemakkelijk te begrijpen karakter van DING
 • Hoe gemakkelijk het is om DING te gebruiken en de efficiëntie van het systeem
 • De manier waarop het product verschillende problemen kan oplossen
 • Hoe loopt de techinsche ondersteuning

De verschillende initiatieven en de lancering van het product vonden algemene waardering, hoewel er ook enkele vragen werden gesteld over de duur van de technische ondersteuning en de manier waarop gebruikers kunnen profiteren van de voordelen die DING biedt. De bedrijfsleiders gaven een helder antwoord op alle vragen.

2. Waarom de Eerste Steen zo belangrijk is

De ‘Eerste Steen’ is van cruciaal belang in het bouwproces van een gebouw of infrastructurele constructie. Dit komt omdat het de fundering van het gebouw of constructie markeert. Het is een ceremonie waarbij de eerste stenen, vaak in beton, in de grond worden gezet, wat de basis vormt voor alle verdere bouwactiviteiten.

Hier zijn enkele van de voordelen van het plaatsen van de Eerste Steen:

 • Geeft duidelijkheid – Doordat het een zichtbare begindatum geeft, kan het proces voor iedereen duidelijker gemaakt worden;
 • Sticht verbinding – Het markeren van de Eerste Steen creëert een spirituele verbinding tussen degenen die erbij aanwezig zijn en de plek waar het project zal worden gebouwd;
 • Doet herleven – Het symbool creëert aandacht voor een gebied, wat de plaatselijke economie kan ondersteunen en een lokale geschiedenis herleven;
 • Gestructureerd proces – De Eerste Steen is het eerste deel van een gestructureerd proces, waardoor het later bouwen van het project vereenvoudigd wordt.

3. De Impact van de verwoesting van de Eerste Steen

Gevolgen van de verwoesting van de Eerste Steen

De verwoesting van de twee belangrijkste steden in de Eerste Steen creëerde een alomvattende schokgolf die een zeer negatief effect had op het hele gebied. Het aantal doden was enorm, met meer dan twee miljoen mensen die om het leven kwamen. De fysieke schade die werd aangericht, was immense. Duizenden gebouwen en andere structuren waren verwoest, waardoor duizenden families dakloos werden.

Het rampzalige verlies van levens en materiële schade heeft grote gevolgen gehad voor de politieke, economische en sociale situatie van de Eerste Steen. De opeenvolgende overheden hebben moeite gehad om de economische ontwikkeling te herstellen die ervoor zorgde dat het gebied zo succesvol was geweest. De verwoesting heeft ook een enorme psychologische klap gekregen, wat resulteerde in een generatie mensen die lijdt aan posttraumatische stressstoornissen.

Hier zijn enkele van de ernstige gevolgen van de verwoesting van de Eerste Steen:

 • Verlies van meer dan twee miljoen levens.
 • Verlies van waardevolle huisvesting.
 • Verlies van bedrijven, investeringen en inkomsten.
 • Stijging van de economische werkloosheid.
 • Verstoring van familie-organisaties.
 • psychische schade.

4. De toekomst voor DING

Hoewel er voor DING nog veel onzekerheid bestaat, zijn er tal van mogelijkheden waaruit DING de komende jaren groeien kan.

Verbeterde productontwikkeling:

 • Aan de hand van fact-based data, kunnen producten en services geoptimaliseerd en verder verbeterd worden.
 • Met technologische vooruitgang zijn tools beschikbaar om ervoor te zorgen dat DING zichzelf blijft verbeteren.
 • Het is noodzakelijk dat DING een krachtig klantenondersteuningssysteem ontwikkelt in deze digitalisatie-omgeving.

Samenwerking met derden:

 • Een sterke samenwerking met overheden, organisaties en andere DING-klanten op bouwen.
 • Strategische associaties met andere bedrijven kunnen een zeer nuttige rol spelen bij het creëren van rijkere en meer interessante verhalen voor klanten.
 • Hybride crowdfunding kan veel voordelen bieden voor DING, zoals het activeren van nieuwe klanten en het verbeteren van producten.

De veronderstelling achter “Eerste steen DING niet gelegd maar verbrijzeld” is dat de manier waarop we zaken aanpakken vaak niet het best denkbare resultaat oplevert. Door de focus te leggen op het vinden van het beste pad, in plaats van het meest gunstige resultaat, kunnen we een veel betere toekomst creëren voor onszelf en onze kinderen. Door de eerste stap te zetten met het verbrijzelen van de eerste steen kunnen we het verschil maken.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost