Gezocht: erfpachter om Pastorie van Perk nieuw leven in te blazen

De pastorie van Perk heeft een moeilijke tijd gehad. Het gebouw is al meer dan dertig jaar leeg en heeft lang geen liefde of goed onderhoud gehad. Nu zoekt het gemeentebestuur een erfpachter om de oude pastorie een nieuw leven in te blazen.

1. Erfpacht van Pastorie van Perk te Koop

Op zoek naar een uniek pand om in te wonen of een bedrijf te starten? Kijk dan eens naar de Pastorie van Perk te Koop, gelegen aan de rand van Perk. Zoals de naam al aangeeft, is de Pastorie van Perk een pand met een lange geschiedenis, gebouwd in de negentiende eeuw. Het pand is volledig verbouwd en heeft een modern en elegant design, ideaal voor iedereen die van stijl en charme houdt.

De Pastorie van Perk wordt gekenmerkt door een erfpachtconstructie. De koper betaalt een vergoeding voor de duur van de erfpacht, wat kan variëren van twintig jaar tot meer dan honderd jaar. Dit postzegelcontract biedt de koper stabiliteit en zekerheid. De jaarlijkse erfpachtcanon is ook gunstig. De koper kan tevens genieten van meerdere voordelen, zoals:

 • Het pand heeft een lage energiekosten
 • Het pand is makkelijk te verbouwen en aan te passen aan de persoonlijke wensen
 • Vrijgesteld van onroerendgoedbelasting
 • De koper kan het pand ook verhuren aan derden

Wees er snel bij, want de pastorie van Perk is een unieke kans in de huidige markt.

2. Historie en Huidige Staat van de Pastorie

De pastorie is al meer dan 100 jaar oud, maar de oorsprong gaat nog verder terug. De geschiedenis van de pastorie is geworteld in het verleden, en de originele structuur van het gebouw is nog steeds goed zichtbaar.

De pastorie stond oorspronkelijk bekend als de Kaiserlijke Herberg. Hier werden reizigers en pelgrims voorzien van overnachtingen. In 1925 is de herberg omgebouwd tot pastorie en past het gebouw bij de omgeving. De pastorie heeft een moderne uitstraling met elementen uit het verleden. Hierbij is er gedacht aan de volgende zaken:

 • De grote zaal, waar bezoekers konden logeren en vergaderen.
 • De sfeervolle en functionele buitenruimte.
 • De verschillende kamers en kapellen.

Momenteel is de pastorie in gebruik als verzamelgebouw voor culturele activiteiten. Het gebouw staat al meer dan honderd jaar met veel plezier bekend als een centrum van culturele creativiteit en gemeenschapsvorming. Bovendien heeft de pastorie een gevarieerde samenstelling van gemeenschappen die voorbijgaan.

3. Eisen voor Nieuwe Erfpachter

Erfpachtprijs en -eiser

 • De erfpachtgever bepaalt de prijs voor erfpacht
 • De erfpachtgever mag de erfpachtprijs en –eiser jaarlijks het aanpassen
 • De erfpachtovereenkomst vermeldt precies wat de prijs en de voorwaarden daarvoor zijn

De afspraken met de erfpachtgever kunnen voor nieuwe erfpachters een lastige taak zijn. Het helpt daarom om een erfpachtadviseur in te schakelen voor het opzetten van de details van de erfpacht. Samen met de erfpachtadviseur kunnen erfpachters helpen om de prijs voor erfpacht en de erfpachtovereenkomst zo adequaat mogelijk op te zetten. Dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat het verlenen van erfpacht er mede toe draagt aan de erfpachter dat zij niet onverwachts worden geconfronteerd met onverwachte hoge erfpachtkosten.

Het is ook belangrijk om wat men ook vermagert met de erfpacht te stellen. Hoewel het prijspeil voor erfpacht vastgesteld is door de erfpachtgever, moet de erfpachter bepalen hoeveel van de erfpachtprijs die hij of zij wil betalen. Onder andere de locatie, belasting, water- of energiekosten, een premie, of gebruikskosten zijn verschillende factoren die de erfpachtprijs kunnen beïnvloeden. De erfpachtovereenkomst staat het toe dat er aanpassingen kunnen worden gedaan aan de erfpachtprijs of -eiser, wat de erfpachtgever de mogelijkheid geeft om een meer gepersonaliseerde erfpachtovereenkomst te maken.

4. Een Kans om een Respectvolle Restauratie uit te Voeren

In een restauratieproject kunnen verschillende kansen geboden worden om respectvol met een gebouw om te gaan. In de eerste plaats moet uitgangspunt zijn dat een gebouw met grote zorg moet worden benaderd, zodat het kan worden gerestaureerd in plaats van gesloopt. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen wat er moet worden behouden en wat er moet worden gerepareerd.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de waarde van het oorspronkelijk gebouw moet worden behouden. Dat betekent dat de architectuur en het interieur belangrijk zijn. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met het gebruik van materialen die de authenticiteit van het gebouw behouden. Historicus zijn ervan overtuigd dat de restauratie van een gebouw de oorspronkelijke context ervan beter in beeld kan brengen.

 • Hervormen: Bepaal wat er moet worden behouden en wat er moet worden gewijzigd of vervangen.
 • Authenticiteit: Zorg dat de waarde van het oorspronkelijk gebouw wordt behouden.
 • Onderzoek: Voer een grondig onderzoek uit om een plan te maken dat de restauratie ondersteunt.

De gemeente Perk en verschillende lokale organisaties hopen dat het herstel en herontdekken van de pastorie van Perk nieuw leven kan inblazen. Uiteraard zal de erfpachter verantwoordelijkheid voor de toekomst van het gebouw en het terrein dragen. Wanneer er een geschikte erfpachter wordt gevonden, zal het inwoners van Perk mogelijk maken om deel te nemen aan de locale geschiedenis.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost