Het Erfgoedjuweel: stemming is geopend

Het Erfgoedjuweel is terug om te stemmen! Nu de voordrachten voor 2021 afgerond zijn, is het de beurt aan het publiek om te beslissen welke palen er dit jaar in de schijnwerpers zullen staan. Lees hier verder om erachter te komen hoe deze unieke campagne werkt.

1.Stemming voor Het Erfgoedjuweel begint

Vanaf vandaag is het tijd om te beginnen met het stemmen voor de Het Erfgoedjuweel. Voor wie het nog niet weet, Het Erfgoedjuweel is een stemcompetitie waarmee bestuurders de Erfgoedjuwelen, monumenten die een bepaalde geschiedenis weerspiegelen, kunnen verrijken.

Om deel te nemen aan de stemcompetitie moet je op zoek gaan naar de Erfgoedjuwelen in jouw regio. Dit kun je doen door te surfen naar www.hetjuweel.nl en in de zoekmachine jouw regio te selecteren. Er verschijnt vervolgens een lijst met de Erfgoedjuwelen die in jouw gebied te vinden zijn.

Zodra je een Erfgoedjuweel hebt gevonden, kun je deze stemmen. Dit doe je door een e-mail te sturen naar info@hetjuweel.nl met daarin de naam:

 • van het Erfgoedjuweel
 • van je gemeente
 • je naam en adres

Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met daarin je stemkaart.

2.Waarom is de stemming aangezet?

U stemt om een goede vertegenwoordiging van uw mening in de gewenste veranderingen te bereiken. De stemming wordt met als reden gebruikt om te weten wat belangrijk is voor de mensen. Daarnaast worden de resultaten geanalyseerd en meegenomen bij besluitvorming.

De stemming biedt een inzicht in de wensen en ideeën van de gebruikers. Zo kan een organisatie zien waar meer aandacht aan besteed kan worden. Ook geeft de stemming inzicht in de voorkeuren van een gebruiker voor bepaalde producten.

 • Stemming geeft informatie – Met behulp van een stemming kan informatie verzameld worden.
 • Stemming geeft feedback – Op basis van de stemmingen kan feedback verzameld worden.
 • Stemming geeft inzicht – Voorkeuren en wensen worden via een stemming in kaart gebracht.

3.Wie zijn de kandidaten?

De verkiezingen van 2020 staan voor de deur en uit heel Nederland stellen diverse invloedrijke koplopers hun plannen en ideeën voor. Deze kandidaten vertegenwoordigen tevens de verschillende politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen.

De kandidaten hebben allen verschillende politieke doelen en bieden daarom ook verschillende standpunten. Neem bijvoorbeeld:

 • Mark Rutte uit de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
 • Lodewijk Asscher uit de Partij van de Arbeid (PvdA)
 • Geert Wilders uit de Partij voor de Vrijheid (PVV)
 • Emilie van Outeren uit GroenLinks
 • Klaas Dijkhoff uit de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

Het is hierdoor belangrijk om te weten welke standpunten deze kandidaten hebben, zodat je je eigen keuzes voor de verkiezingen kunt maken.

4.Hoe werkt de stemming precies?

Het stemproces:
Stemmen in een verkiezing is een complex proces. Er wordt in elke verkiezing verschillend gewerkt, maar het proces kan ongeveer hetzelfde zijn. Voor elke verkiezing worden de kiesmannen door elke individuele speciale kiesvergadering van het district verkozen. Deze kiesvergadering wordt bijeengebracht in het stembureau waar de kiesmannen de stemmen verzamelen.

Kiesmannen:
Elke verkiezing bevat verschillende kiesmannen die het stemproces uitvoeren. Deze kiesmannen vertegenwoordigen hun kiesdistrict en de verkiezingscommissie helpt bij het ophalen van de stemmen. Bij elke verkiezing kunnen de kiesmannen hulp krijgen van de verkiezingscommissie om de stemmen juist en correct te tellen. Kiesmannen houden ook toezicht op het verkiezingsproces in hun kiesdistrict om ervoor te zorgen dat er geen enkele illegale stem activiteiten plaatsvinden.

 • Kiesmannen vertegenwoordigen hun kiesdistrict bij elke verkiezing
 • De verkiezingscommissie helpt bij het verzamelen van stemmen
 • Kiesmannen tellen stemmen juist en correct
 • Kiesmannen houden toezicht tijdens het verkiezingsproces

De stemming voor Het Erfgoedjuweel is nu geopend. Een mooie kans om je stem uit te brengen voor een historisch erfgoed dat voor ons land en haar bevolking van onschatbare waarde is. Laat je stem horen en help mee om dit unieke erfgoed te vieren en te waarderen.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost