Het Installatieproces van een Prefab Dakkapel

Installeren van een prefab dakkapel is een interessante optie als je op zoek bent naar manieren om je dak te verbeteren. Het hele proces is relatief eenvoudig en vereist geen expertise. In deze artikel zullen we uitleggen hoe het installatieproces van een prefab dakkapel werkt en wat er nodig is om het te installeren. Lees verder om meer te weten te komen over dit proces.

1. Waarom een prefab dakkapel installeren?

Installeren van een prefab dakkapel kan uw huis op veel manieren opwaarderen. Met een prefab dakkapel kunt u:

 • Ruimte creëren;
 • Extra licht toevoegen;
 • Uw uitzicht verbeteren;
 • Uw waarde verhogen;
 • Het energieverbruik verminderen; en
 • Uw levensstijl verbeteren.

Ruimte-efficiënt: Een prefab dakkapel is een geweldige alternatieve manier om meer leefruimte te creëren in uw thuis. Omdat ze al geprefabriceerd zijn, is de installatie eenvoudig en snel, en kunnen ze geïnstalleerd worden in plaatsen waar traditionele dakkapellen niet kunnen worden geïnstalleerd.

Improviseren met traditionele stijlen: Een prefab dakkapel komt ook in traditionele stijlen, waardoor ze passend gemaakt kunnen worden voor het uiterlijk van uw bestaande woning of gebouw. Bovendien kunnen ze worden besteld in talloze verschillende stijlen, afmetingen en kleuren, zodat u het juiste ontwerp kunt kiezen dat bij uw woning past.

2. Stap-voor-stap handleiding van het installatieproces

Met deze korte stap-voor-stap handleiding kunnen gebruikers eenvoudig hun installatieproces voltooien.

Stap 1: Download en installeer het installatieprogramma op uw apparaat. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.

Stap 2: Verifieer of het programma succesvol geïnstalleerd is. Controleer de vermelding van het programma in het startmenu. Als het programma er niet in staat, start het installatieprogramma opnieuw.

Stap 3: Controleer of alle onderdelen geïnstalleerd zijn en dat alle bestanden op de juiste locatie staan.

 • Als de installatie in meerdere stappen is, controleer dan of de juiste stappen zijn doorlopen en op de goede volgorde.
 • Controleer of het programma alle bestanden naar het juiste mapichaam beweegt.

Stap 4: Start het programma na de installatie. Doe dit met de aanwijzingen op het scherm en volg de instructies. Test, indien nodig, of het programma werkt zoals bedacht.

3. Belangrijke zaken om te overwegen bij het installeren van een prefab dakkapel

1. Kies een material

Bij het kiezen van een materiaal voor een prefab dakkapel moet je rekening houden met de omgeving rondom het pand. Hierbij zijn de volgende vergelijkingen voor maten belangrijk om mee te nemen:

 • Zinken of lood dakbedekking kan goed bestand zijn tegen regen en zonneschijn, maar als er veel zwavel in de lucht is kan de levensduur langzamerhand afnemen.
 • Steenachtige materialen zoals natuurleisteen en beton kunnen vele jaren meegaan als er geen agressieve materialen in de lucht aanwezig zijn.
 • Rieten en houten dakbedekkingen dienen minstens 1x per jaar te worden geïnspecteerd voor de bescherming tegen schimmels en vocht.

2. Overweeg Ventilatie.
Het is belangrijk om bij het installeren van een prefab dakkapel te overwegen om voldoende luchttoevoer te verkrijgen. Dit moet plaatsvinden door middel van goede ventilatie. De buitenlucht die aanwezig is rondom de kapel, moet kunnen circuleren met de lucht die binnen de kapel zit. Dit kan bereikt worden door systemen zoals dakluiken of manden waardoor de buitenlucht vrij kan fluiten binnen de kapel.

4. Het milieuaspect van een prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn milieuvriendelijke alternatieven voor traditioneel gebouwde dakkapellen. Hun voordelen voor het milieu zijn onder andere:

 • Vermindering van CO2-emissies. Bij prefab dakkapellen is niet zo veel energie nodig als bij traditionele dakkapellen. De productie bij prefab dakkapellen is in een korte tijd afgerond, waardoor CO2-emissies drastisch verlaagd worden.
 • Minder afval. Omdat de afmetingen en de stroomlijning van een prefab dakkapel precies gekozen kunnen worden en niet bij elke dakkapel dezelfde overbodige voorraden nodig zijn, heeft dit ervoor gezorgd dat er veel minder afval gecreëerd wordt.
 • Minder transport. Omdat de materialen voor membraan, isolatie en afwerking al vooraf geproduceerd worden, is er veel minder transport noodzakelijk om het op de vooraf gekozen locatie te brengen, wat weer betekent dat er minder CO2-uitstoot veroorzaakt wordt door vrachtwagens en kranen die de producten vervoeren.

De duurzaamheid van een prefab dakkapel is ook bijzonder hoog. Omdat het geproduceerd wordt met behulp van hoogwaardige materialen, zal de levensduur extreem lang zijn en zullen deze daken veel langer meegaan dan traditionele daken. Ook worden er geen extra hulpmiddelen zoals bij traditionele daken noodzakelijk, wat een nog positiever milieuaspect is.

Door dit artikel zijn de stappen die nodig zijn voor het juist installeren van een prefab dakkapel duidelijk geworden. Met de juiste voorbereiding, kennis over de installatieprocedure en competentie, zal de installatie zo simpel mogelijk worden. We hopen dat je succesvol bent bij de installatie van jouw prefab dakkapel!

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost