Heutink Groep ontwikkelt energieneutrale woningen in Nobelhorst, Almere

De Heutink Groep heeft onlangs bekend gemaakt dat het bedrijf energieneutrale woningen gaat ontwikkelen in Nobelhorst, Almere. Deze nieuwe woningen zijn bedoeld om energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen. De Heutink Groep heeft heel wat plannen om haar ambitieuze project te realiseren en Almere op de kaart te zetten als een van de meest duurzame steden in Nederland. Hier volgt een toelichting.

1. Inzet voor milieu: Heutink Groep bouwt energieneutrale woningen in Nobelhorst

Vorige week werd de constructie van energieneutrale woningen in Nobelhorst opgeleverd, een intiatief dat door de Heutink Groep is genomen om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. De woningen, gelegen in een populair deel van het gebied, zijn onderdeel van een groter plan om het milieu in het gebied te beschermen.

De Heutink Groep stelt alle woningen ter beschikking met energiezuinige apparaten, zoals:

 • begroening van buitenmuren
 • verduurzaming met energiebesparende lichtsystemen
 • verheffen van het isolatieniveau
 • installatie van zonnepanelen

Door deze maatregelen te nemen, verlaagt de Heutink Groep het energieverbruik van de woningen en wordt er bijgedragen aan de recreatieve waarde van het gebied. Tegelijkertijd kan dit bijdragen aan een algeheel beter milieu in de omgeving.

2. Voordelen van energiezuinig wonen in Almere

Energiezuinig wonen in Almere biedt tal van voordelen. Hieronder volgt een opsomming van de voordelen:

 • Energiebesparing. Want door energiezuinig te wonen, bespaar je aanzienlijk op je energierekening.
 • Bevordering duurzame ontwikkeling. Als woningbouwers in Almere meer energiebesparend bouwen, wordt ook het milieu en de kwaliteit van het leven in Almere bevorderd.
 • Hoger rendement. Investeringen in energiezuinig bouwen en wonen in Almere leveren meer op dan investeringen in woningbouw en wonen zonder energie-efficiënties.

Gebruik van duurzame energie. Energiezuinig wonen en bouwen in Almere draait om het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonlicht, waterkracht en windkracht. Dit zorgt ervoor dat minder fossiele brandstoffen worden verbrand en dat de CO2-uitstoot wordt verminderd. Dit is een positieve stap voor het milieu en draagt bij aan de lange termijn duurzaamheid van Almere.

3. Wat betekent een energieneutraal gebouw?

Een energieneutraal gebouw is een gebouw dat geen externe energiebron nodig heeft omdat het energie uit de natuurlijke omgeving weet te halen en op te slaan. Het maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonlicht, wind en water om ervoor te zorgen dat het energieneutraliteit bereikt. Hierdoor kan het gebouw de hoeveelheid energie die het verbruikt, compenseren met de energie die wordt geproduceerd. In dit artikel wordt verder ingegaan op de volgende punten:

 • Hoe wordt een energieneutraal gebouw bereikt?
 • Hoe wordt energie gegenereerd en opgeslagen?
 • Hoe worden de voordelen gemaximaliseerd?

Het creëren van een energieneutraal gebouw begint bij het ontwerpen van een gebouw dat energie-efficiënt is. Door het gebruik van energiezuinige apparaten en goede isolatie kan een gebouw worden ingericht om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. Er zijn veel technieken die kunnen worden toegepast om het energiegebruik in een gebouw te verminderen, zoals daglichtgeleiding, goede ventilatie, warmteterugwinning en natuurlijk isolatie. Daarnaast zijn er veel alternatieve energiebronnen die kunnen worden gebruikt, zoals zonnepanelen, waterkrachtcentrales en windenergie. Met deze technieken kunnen energie-efficiënte gebouwen worden gecreëerd die geen externe energiebron nodig hebben om hun energieverbruik te compenseren.

4. Heutink Groep en de duurzame toekomst van Nobelhorst

Waarom duurzaamheid één van de top prioriteiten van Heutink Groep is

 • Om de kwaliteit van leven en de omgeving te verbeteren.
 • Om een betere, duurzaamere wereld te creëren voor nu en voor de toekomst.

Heutink Groep heeft de duurzame toekomst van Nobelhorst onder seinen duurzaamheidsdoelen geplaatst. De organisatie heeft de ambitie om leiderschap te tonen in duurzaamheid. Binnen de Heutink Groep wordt er bijvoorbeeld veel waarde gehecht aan energiebesparing, het verminderen van afval en het verbeteren van de kodelijkheid voor mens, dier en milieu. De Heutink Groep streeft ernaar om op alle gebieden van duurzaamheid te excelleren, waaronder het verlagen van energieverbruik, het toepassen van hernieuwbare energiebronnen, het beheersen van waterverbruik en afval en het voorkomen van vervuiling. Samen met partners streven zijn ernaar om milieuvriendelijke oplossingen te overwegen bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

Heutink Groep heeft een stap gezet naar een duurzame toekomst door energie neutrale woningen te ontwikkelen in Nobelhorst, Almere. Dit is een ontwikkeling waar de gemeente Almere en de woningbezitters in Nobelhorst baat bij hebben. Heutink Groep laat zien dat het mogelijk is duurzaam met innovatieve initiatieven te bouwen, zonder afbreuk te doen aan deze mooie woonomgeving.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost