Hoe de Juiste Grootte en Stijl Prefab Dakkapel te Kiezen voor je Huis

De aanbouw van een dakkapel is een geweldige manier om uw huis meer licht, ruimte en watervastheid te geven. Maar voordat u deze aanpassing maakt, is het belangrijk dat u de juiste grootte en stijl kiest die het beste past bij uw huis. In dit artikel zal worden behandeld hoe u de juiste grootte en stijl prefab dakkapel kunt kiezen voor uw huis.

1. Waarom een prefab dakkapel?

Extra ruimte
Een prefab dakkapel is de perfecte oplossing voor wanneer u extra ruimte in een bestaande woning wilt creëren. Een dakkapel levert u namelijk een heleboel extra ruimte op. Dit kan ruimte voor opslag zijn of om kamers toe te voegen aan een bestaande woning, zoals een extra slaapkamer, badkamer of hobbykamer.

Gemakkelijk te installeren
Een voordeel van een prefab dakkapel is dat hij gemakkelijk te installeren is. Ze zijn al vooraf gemaakt, waardoor u niet hoeft te wachten op een lange bouwperiode. Uw dakkapel kan zelfs, mits het een flink kleiner vierkante meter aantal betreft, een dag in gebruik genomen worden. Hierbij zijn dakkapellen ook vaak niet goedkoop, maar wel duurzaam en laat u in de regel toe legitiem te bezuinigen op energiekosten. Voordelen die u bovendien kunt verwachten zijn:

 • Kan zelfstandig worden geïnstalleerd
 • Klaargemaakt bij de leverancier
 • Kan in een dag worden opgeleverd
 • Meer ruimte in huis
 • Energiebesparing uit hoge isolatiewaarde

2. Hoe de juiste grootte kiezen voor je prefab dakkapel

De verhouding tussen de dakkapel en het dakoppervlak is een belangrijk criterium bij het kiezen van de juiste grootte. Een kleine dakkapel oogt vaak harmonieuzer dan een dakkapel die te veel ruimte inneemt. Controleer voor je de bestelling plaatst of de overhang voldoet aan de plaatselijke bouwvoorschriften. De nokhoogte en de nokrichting van je dak speelt ook een rol in de groottekeuze.

Het bouwvolume is een ander punt om rekening mee te houden. De grootte van de dakkapel moet geschikt zijn voor de bestaande constructie. Om de juiste maten te bepalen moet je weten hoe groot het bouwvolume is. Het maximale bouwvolume wordt ook wel eens gezien als het maximale verandervolume. Als je een nieuwe dakkapel gaat bouwen, is het raadzaam het bestaande bouwvolume te vergroten.

Merk ook altijd op welk materiaal je dakkapel is gemaakt. Je hebt bijvoorbeeld dakkapellen gemaakt van thermisch verzaagd hout, kunststof, plaatstaal of aluminium. Let ook op het glas; dubbel of enkel glas. Als dat van belang is bij de bestelling, wil je dat natuurlijk helemaal in kaart hebben. Jouw prefab dakkapel moet helemaal aansluiten bij de bestaande structuren, zodat alles er harmonieus uitziet.

 • Verhoudingen tussen dakkapel en dakoppervlak: Overhang en dakkragen voldoen aan lokale bouwvoorschriften
 • Bouwvolume: Kies voor een maximale grootte die past binnen het bestaande bouwvolume
 • Materiaal: Kies verstandig welk materiaal je gaat gebruiken
 • Glas: Dubbel of enkel glas kan belangrijk zijn bij je bestelling

3. Vergelijk verschillende stijlen voor je prefab dakkapel

Er zijn verschillende stijlen voor prefab dakkapellen beschikbaar. Afhankelijk van je gebouw en je persoonlijke smaak, kan je kiezen voor diverse afwerkingen.

Hieronder vind je een overzicht van enkele stijlen:

 • Giekdakkapel: een traditionele stijl die het pand karakter kan geven.
 • Schuin dakkapel: een moderne stijl met geïntegreerde schuine zijwanden.
 • Kantel/Zadeldakkapel: een zwarte of wit metalen dakkapel met dakbedekking en kantelramen.
 • Klassieke dakkapel: een authentieke stijl met verhoudingen en uitstraling gelijk aan traditionele panden.
 • Contemporaine dakkapel: een stijl met verticale zijkanten en veel glaswerk.

Neem de tijd om verschillende stijlen met elkaar te vergelijken. En vergeet ook niet om naar speciale toebehoren te kijken waarmee je je dakkapel kunt customizen, zoals verschillende dakbedekkingen, kleuren, verlichting en andere accessoires.

4. Beginnen met de installatie van je prefab dakkapel

Prefab dakkapellen zijn een uitstekende keuze voor een makkelijke en betaalbare manier om uw thuis in stijl te verbeteren. Installeer uw prefab dakkapel met de volgende stappen:

 • Plaats de dakkapel op het dak met behulp van een sterke kraan of takel.
 • Plaats houten balken aan de binnenzijde van het dak om de kapel te ondersteunen.
 • Installeer ventilatie en waterdichting rondom de kapel.
 • Plaats schoring op de buitenmuren en laat het hout drogen.
 • Bedek de wanden, ramen en deuren met behulp van extra isolatiewerk.
 • Draad de kapel op door ramen en deuren te voorzien van elektriciteit en sloten.
 • Voeg afwerking toe zoals verf, lasuren en vloerbedekking.

Let op: Zorg er altijd voor dat u de lokale bouwvoorschriften volgt bij het installeren van uw prefab dakkapel. Als u deze voorschriften niet opvolgt, kunt u te maken krijgen met boetes of andere sancties.

Het kiezen van de juiste grootte en stijl voor je prefab dakkapel is een belangrijke beslissing. Maar als je de volgende stappen volgt, kan je met veel zelfvertrouwen de beste keuze voor jouw huis maken. Onthoud dat comfort en aanpassing aan het bestaan ​​van de buurt ook belangrijke factoren zijn. Tevredenheid gegarandeerd.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost