Hoe kan je van kantoorgebouwen woningen maken?

Herontwikkeling is een veelgebruikte manier om stedelijke gebieden en kantoorgebouwen te transformeren voor andere doeleinden. Vandaag zetten veel mensen overal ter wereld kantoren om in woningen, om ervoor te zorgen dat hun steden meer kwaliteitswoningen bieden. Maar hoe ga je te werk om eenduizenden vierkante meters kantoor of bedrijfsruimte te veranderen in woningen? In deze artikel gaan we het hebben over de complexe taak om kantoorgebouwen te transformeren in kwaliteitswoningen.

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij de aanschaf en installatie van een draadloze router. Je krijgt stapsgewijze instructies met daarbij de juiste instellingen voor het opzetten van de router en het instellen van je draadloze netwerk.

Klaar om te beginnen? Wees je ervan bewust dat je het beste kunt starten met het volgende:

 • Verzamel de juiste hardware: Je hebt een router en een breedband modems nodig om met het draadloze netwerk te beginnen.
 • Kies een geschikt extern netwerk: Je moet kiezen welk extern netwerk (WAN) je gaat gebruiken.
 • Schakel beveiligingsfuncties in en selecteer een veilig wachtwoord. We bevelen WPA2 aan.

Als je deze drie stappen hebt voltooid, ben je klaar om de draadloze router te installeren en je draadloos netwerk in te stellen. Bij elke stap worden relevante instructies en configuratie-opties gegeven, zodat je geen problemen kunt ondervinden bij het installeren en configureren van je draadloze netwerk.

2. De voordelen van het ombouwen van kantoorgebouwen naar woningen

Het ombouwen van een kantoorgebouw naar woningen biedt een aantal voordelen. Vooreerst is het een manier om bestaande gebouwen te recyclen en zorgt het voor een optimaal gebruik van de ruimte. Hierdoor heeft ombouw de potentie om de uitputting van grondstoffen te verminderen. Daarnaast hebben het ombouwen van een kantoorgebouw en het bouwen van nieuw gestandaardiseerd woningbouw nodig om tegemoet te komen aan de huidige stedelijke woningnood.

Het ombouwen van een kantoorgebouw heeft een aantal andere voordelen boven de bouw van nieuwe woningen. Ten eerste zijn oude kantoorgebouwen vaak gebouwd met meer kwalitatieve materialen dan in gestandaardiseerde woningbouw. Dit maakt het ombouwen van kantoorgebouwen naar woningen meer economisch bevorderlijk wanneer er later renovatiewerken nodig zullen zijn. Ook is er minder voorbereiding nodig om een pand om te bouwen: de lokale infrastructuren zoals openbare bereikbaarheid en basismobiliteit zijn al voorzien. Verder leidt het hergebruik van bestaande gebouwen tot een reductie van CO₂-uitstoot in vergelijking met nieuwbouw.

3. Stappenplan voor het ombouwen van kantoorgebouwen naar woningen

Voordat een kantoorgebouw naar woningen wordt omgebouwd, is het belangrijk om een duidelijke strategie te hebben. In het volgende stappenplan wordt er stap voor stap uitgelegd wat er nodig is om een kantoorgebouw te ombouwen naar een woongebouw.

 1. Onderzoek en locatie-analyse
  Het eerste dat je moet doen is onderzoek en een locatie-analyse. Dit biedt inzicht in de duurzaamheid van de locatie, het bouwkundige kader van het gebouw en de belemmeringen waar je tegenaan kunt lopen bij het ombouwen.
 2. Bouwregelgeving
  Neem contact op met de lokale overheid en onderzoek de toepasselijke bouwregelgeving, zodat je er zeker van bent dat je in feite in staat bent om te voldoen aan de vereisten voor woningbouw.
 3. Voorbereiding op de omvorming
  Voor de omvorming zelf, moet je rekening houden met een aantal voorbereidende stappen. Denk aan het aanpassen van de fundamenten, het vervangen van de elektrische leidingen en het aanbrengen van extra ventilatie.
 4. Rendering van het ontwerp
  Maak een 3D-visualisatie waarin je het eindresultaat toont voordat er met de bouw begonnen wordt. Het is het beste om een professionele architect in te schakelen om je hierbij te helpen.
 5. Bouw- en vergunningsfase
  Controleer en controleer voordat je begint. Een andere belangrijke stap om te volgen is het verkrijgen van milieuleges en bouwvergunningen.
 6. Uitvoeren van aanpassingen
  Hiermee kan de eigenlijke ombouw van het gebouw beginnen. Houd hierbij rekening met constructieve aanpassingen, zoals het ombouwen van kamers naar woningen, het installeren van nieuwe keukens en het aanpassen van indelingen.
 7. Eindfase
  Tenslotte zal een aantal korte stappen moeten worden toegevoegd voordat het eindresultaat zichtbaar is. Denk aan het aanbrengen van bevloering, het toevoegen van stucwerk, het installeren van ramen en deuren en het aanbrengen van een laag verf.

Het omvormen van een kantoorgebouw naar woningen is gecompliceerder dan het lijkt. Door het juiste plan van aanpak te gebruiken, kunnen eigenaren een stappenplan maken om hun kantoorgebouw om te vormen tot een residential-gebouw.

4. Succesverhalen van ombouw van kantoorgebouwen naar woningen

De veranderde koers van de Nederlandse economie betekent dat men op zoek gaat naar manieren om bestaande gebouwen om te bouwen naar meer kosteneffectieve en kwalitatief hoogwaardige woningen. De ombouw van kantoorgebouwen naar woningen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het heeft zelfs tal van succesverhalen opgeleverd. Dit artikel gaat in op 4 in Nederland.

Het Shell Gebouw in Den Haag, meer dan 10 jaar geleden gebouwd, is nu omgebouwd tot luxe appartementen. Het gebouw is volledig gemoderniseerd, waardoor het onmiddellijk een meer residentieel uiterlijk kreeg. Het gebouw omvat tachtig appartementen, met een volledige nieuwe indeling, volledig gerenoveerde eenheden en moderne voorzieningen.

De Stadsschouwburg in Amsterdam is een lange tijd leeg gestaan. Het gebouw is onlangs gerenoveerd en omgebouwd tot luxe appartementen met twintig stijlvolle lofts. Elk optimisme is ondersteund met allerlei moderne interieurontwerpen, een beroemde façade en een aantal verfijnde details binnen. De Stadsschouwburg wordt gezien als een van de meest veelzijdige residentiële panden in de omgeving.

 • Gebouw transformatie
 • Nieuwe indeling
 • Modernisering

Er bestaan veel manieren waarop oude kantoorgebouwen kunnen worden omgebouwd tot nieuwe woningen. De meeste vereisen een investering van tijd en middelen maar het resultaat is meestal de moeite waard. Met een paar aanpassingen, een aanpassing van het gebouw en de manier waarop het wordt gebruikt, is het mogelijk om oude kantoorgebouwen om te vormen tot een herbergzame en comfortabele woning.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost