Hoe wil de Belg vandaag wonen? De vijf woontrends van 2023

De Belgian die van af de 21ste eeuw wonen, hoort sterk te veranderen. In deze snel veranderende wereld, biedt het een scala van kansen om de woonomgeving te verbeteren. In deze artikel worden de vijf trends besproken die het meest invloed zullen hebben op de manier waarop Belgen wonen in 2023. Lees verder om te ontdekken welke trends de Belg trouw zullen blijven en welke nieuwe opkomende trends het straatbeeld beïnvloeden.

1. De woontrends van 2023: een activerend socialer wonen

De woontrends van 2023 staan garant voor een activerend socialer wonen. Met de komst van nieuwe technologieën lukt het meer dan ooit om sociale ruimtes te creëren die een gevoel van verbondenheid bieden. De bloeiende sharing economy maakt het ook mogelijk om een woning gemakkelijk met andere mensen te delen, wat het ideaalbeeld van veelgevraagde, betaalbare woningen versterkt.

Een activatie van het sociale leven is ook te merken aan het toenemende aantal stadsbewoners dat afgestemde woningen, tuinen en airconditioners deelt. De meeste huizen zijn uitgerust met sensoren die ook een socialere omgeving creëren. Deze sensoren informeren huiseigenaren over temperaturen, luchtkwaliteit, lichtintensiteit en aanwezigheid in kamers. Er zijn ook tablets en apparaten die audio en videoverbinding vanuit verschillende kamers bieden. Met alles wat er gaande is in de moderne samenleving, kunnen mensen met technologie in hun omgeving meer verbonden zijn dan ooit tevoren.

  • Sharing economie: Een bloeiende sharing economy maakt het mogelijk om een woning gemakkelijk met andere mensen te delen.
  • Sensoren: De meeste huizen zijn uitgerust met sensoren die ook een socialere omgeving creëren.
  • Audio en videoverbinding: Er zijn ook tablets en apparaten die audio en videoverbinding vanuit verschillende kamers bieden.

2. De modernste technologie wordt toegepast in het Belgische huis

In België worden moderne technologieën voortdurend geïntroduceerd in woningen. Deze technologie begint met het comfort van bewoners, waardoor het aantal mogelijkheden toeneemt. Verder is het ook het milieu ten goede van de meeste van deze technologieën.

  • Gesloten Circuit Television (CCTV): beveiliging in het hele huis kan worden verbeterd met CCTV. Het is een van de meest effectieve vormen van huisontwikkeling waardoor het een must is om in elk huis te introduceren.
  • Smart Security System: een intelligent beveiligingssysteem voorkomt een mogelijke inbraak. Het biedt een betere hechtheid in het geval van een inbraakpoging. Het systeem stuurt ook waarschuwingsberichten direct naar bewoners, waardoor ze altijd op de hoogte blijven van het gebeuren.
  • Smart home-apparaten: de introductie van deze apparaten stelt bewoners in staat om electronische apparaten draadloos en vanaf afstand te bedienen.Verlichting, entertainment, klimaatregeling, al deze apparaten kunnen door middel van een knop op de smartphone gestuurd worden.

3. Fijne richtlijnen voor het creëren van uw eigen laatste woontrend

Het creëren van een uniek interieur dat past bij uw persoonlijke smaak en stijl kan een uitdaging zijn, maar het is ook een geweldige kans om uw eigen persoonlijkheid thuis te laten spreken. Om u de juiste richtlijnen te geven, hebben we een aantal eenvoudige tips samengesteld om ervoor te zorgen dat uw laatste woontrend een succes is.

  • Bepaal stijl: definieer welke stijl interieur u wilt creëren – moderne, bohemian, klassieke, industriële of een mix en match ervan.
  • Bepaal kleuren: Voeg kleur toe aan uw interieur met behulp van behang, accentkleuren op de muren, kussens, dekens en accessoires, etc.

De volgende stap is om de juiste materialen en producten te kiezen die aansluiten bij de stijl die je hebt gekozen. Kies voor materialen die dit jaar trendy en modern zijn – zoals hoogwaardige plantaardig gecoat linnen katoen, fluweel of vezelige materialen. Denk ook aan details zoals koperkleurige accessoires, houten meubels, omgekeerd glas en prints. Als je durft, dan kun je ook voor buitengewone stoffen gaan, zoals leer en zilver.

4. Hoe de Belg innovatief de woning-markt transformeert in 2023

België had een ambitieus jaar voor de toekomstorming van de woningmarkt. Infrastructuur heeft een grote invloed op de woningsector, dus clever investeren hier was kritisch om de juiste toekomstige resultaten te boeken.

  • Om informatie-uitwisseling en fijnmaziger overheidsbeleid mogelijk te maken, hebben steden veel belang gehecht aan technologische innovatie. Het hogelijk geavanceerde stadsbouwsysteem (HSS) heeft hierin een prominente rol gespeeld. HSS heeft de steden geholpen bij het monitoren van de stedelijke facilitaire infrastructuur en gegevens die zijn verzameld uit huishoudelijke apparaten.
  • In samenwerking met lokale gemeenschappen heeft de Belgische regering strategieën geïmplementeerd die waarde creatief overbrengen naar lokaal beheer. Particulieren zijn verplicht geweest om minder private faciliteiten aan te schaffen en meer geld te investeren in lokale gezondheidszorg, bewering en veiligheid. Verder werden er subsidies verstrekt en financieringsmethoden geïmplementeerd die het voor de particuliere sector makkelijk maakte om meer geld te investeren in duurzame woningen.

Dankzij deze inspanningen, twintig jaar later in 2023, is België erin geslaagd om innovatie te verwezenlijken in de woningindustrie. Huishouden die meerdere faciliteiten hebben, kunnen nu genieten van verschillende subsidies en lagere tarieven voor energie, water, verwarming, en kabeltelevisienetwerken. Belangrijker nog, alle particuliere en corporate eigenaren die hulp nodig hebben met het beheer van hun portefeuilles met kostbare eigendom, kunnen rekenen op een transparante, digitale, en op AI gebaseerde beheerservice.

Revaloriseer je woning en bekijk waar je kunt aansluiten bij de actuele woontrends. Trendy wonen heeft de komende jaren veel te bieden, met ideeën die passen bij je smaak en je levensstijl. Blijf bij de tijd, dan ben je verzekerd van een gezellig en modern thuis waar je vrienden en familie met plezier van af kunnen komen.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost