Huizen half zo vaak boven vraagprijs verkocht

Huizen worden de laatste tijd steeds vaker boven de vraagprijs verkocht. Zelfs in een van de meest concurrerende en gewilde markten, zoals de Amsterdamse, blijkt deze trend steeds meer voet aan de grond te krijgen. Afgelopen jaar daalde het aantal verkochte woningen boven de vraagprijs met meer dan 50%. Onderzoek toont aan dat de kracht van de biedersmarkt weer terug is. In deze artikel wordt ingegaan op hoe de biedersmarkt zich in 2017 ontwikkelde en wat dit betekent voor woningkopers.

1. Waarom Huizen meer Verkocht Worden dan Wat Er Gevraagd Wordt

Huizen worden meer verkocht dan wat er gevraagd wordt voor een aantal redenen. Ten eerste zijn er veel potentiële kopers die op zoek zijn naar een huis. Veel kopers hebben het bestemmingsgebied identificeerd waar zij hun huis willen kopen, en zijn bereid de financiële verplichtingen van een hypotheek aan te gaan. Bovendien hebben veel potentiële kopers vertrouwen in de economie en het marktuitbuikingsproces, waardoor zij bereid zijn in te stappen en de financieringsvoorwaarden van hypotheken te accepteren.

Ten tweede zijn er veel goede leningen beschikbaar, waardoor kopers makkelijker in staat zijn een huis te kopen. Wanneer leningen betaalbaar zijn, zijn er meer kopers die kunnen kopen. Bovendien zijn er veel gouden kansen zoals lage rentetarieven, lage down payments, gunstige leningvoorwaarden en vrijstellingen voor betaling die het kopen van een huis aantrekkelijker kunnen maken. Dit betekent ook dat meer kopers in staat zijn om te bieden op een huis en dat betekent ook dat huizen meer verkocht worden dan wat er gevraagd wordt.

 • Lage rentetarieven
 • Lage down payments
 • Gunstige leningvoorwaarden
 • Vrijstellingen voor betaling

2. Wat is De Oorzaak van de Verkoopsbovenbestedingen?

Er zijn verschillende potentiële oorzaken van verkoopsbovenbestedingen. Hoewel de presentatie van de verkoopscampagne het meest directe verschil maakt tussen efficiënte en niet-efficiënte verkoopsbovenbestedingen, worden er verschillende andere factoren over het hoofd gezien. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende:

 • Geen duidelijke doelen: Als een bedrijf geen duidelijke objectieven heeft voor een verkoopscampagne, kunnen de uitgaven een stuk hoger zijn dan verwacht. Het ontbreken van doelen breekt het vermogen om een ​​efficiënte verkoopscampagne op te zetten.
 • Onvoorziene factoren: De verwachting van gebruikelijke kosten kan alle managementverwachtingen overhoophalen omdat er onverwachtse kosten kunnen zijn. Dit kan teruglopen van incidentele kosten tot duurdere advertentiecampagnes om brandmerking te wijzigen.
 • Onvoldoende strategieën: Een tekort aan geschikte verkooptactieken kan tot inefficiënte verkopen leiden. Een bedrijf kan een te hoge vergoeding betalen voor productverkoop of hun reclametechnieken minder relevant maken.

In veel gevallen wordt er te weinig tijd genomen om een ​​goede verkoopplan te ontwikkelen. Goed verkoopplan omvat een goed ontworpen verkoopstrategie, stabiele budgetten, een feedback-systeem dat gegevens verzamelt en een Engels strategie om het verkoopsucces te meten. Met een aangepast verkoopgenootschap dat op deze manier wordt georganiseerd, kan een bedrijf zijn verkoopsdoelstellingen efficiënt bereiken.

3. Waar Worden Huizen Specifiek Boven Vraagprijs Verkocht?

Er zijn vele situaties waarin huizen boven de vraagprijs worden verkocht. Dit gebeurt meestal wanneer de lokale woningmarkt oververhit is en er veel vergelijkbare woningen te koop staan, wat een sterk onderhandelingsvoordeel oplevert voor de verkoper. Hieronder staan de meest voorkomende situaties waarin woningen boven de vraagprijs worden verkocht:

 • Het aanbieden van flexibele financieringsvoorwaarden aan buyers.
 • Kopers met een deadline: de tijdsdruk zorgt voor lagere vraagprijs.
 • De betrokkenheid van meerdere bieders die competitief bieden.
 • Kopers die bereid zijn hun bod te verhogen na verslagen te zijn.
 • Huizen die in een hot spot liggen waar de woningen snel worden verkocht.
 • Anderzijds, als de economie het moeilijk heeft, kunnen veel koperstrends ervoor zorgen dat eigenaren hun woningen onder de vraagprijs verkopen. Hier zijn enkele van de trends die een verkoop onder de vraagprijs kunnen veroorzaken.

  • Kopers die minder bereid zijn om boven de vraagprijs te bieden.
  • De economische instabiliteit die meer concurrentie creëert.
  • Hoge hypotheekrentes die kopers afschrikken.
  • Stijgende grondprijzen waardoor verkopers hun woning moeilijker kunnen verkopen.
  • Verkopers die gedwongen worden hun woningen te verkopen.
  • 4. Wat Zijn de Voordelen van Bovengestelde Verkopen?

   Bovengenoemde verkopen, populair bij vele bedrijven, hebben vele voordelen. In dit vierde deel zullen we deze voordelen vermelden.

   • Verkoopganz het hele jaar door:  Met bovengenoemde verkopen heeft u een consistente verkoop waardoor u het hele jaar door kunt verkopen. Dit betekent dat er meer middelen aan de verkoop worden besteed en de kans op meer inkomsten voor uw bedrijf groter is.
   • Kosteneffectief: Bovengenoemde verkopen zijn meestal kosteneffectief omdat er geen grote investeringen bij komen kijken. Hierdoor kunt u genoeg geld overhouden om op andere fronten te investeren.

   Marketingmogelijkheden: Het grote voordeel aan bovengenoemde verkopen is dat u meer marketingmogelijkheden krijgt. U kunt deze verkopen gebruiken om uw merk naamsbekendheid te vergroten, waardoor het deel van het publiek dat uw producten kent, groter wordt.

   Naarmate de vraag naar koopwoningen groeit, is de kans dat je boven de vraagprijs verkocht krijgt aanzienlijk. Hoewel de situatie verschilt per provincie is het duidelijk dat kopers bereid zijn om meer te betalen tegen de vraagprijs. Dit betekent dat mensen misschien niet geheel afhankelijk zijn van lage rentes om uit te kopen. Het is duidelijk dat huizen vaker boven de vraagprijs verkocht worden, waarvan vele een veel hoger bedrag.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost