Nabijheid van strand maakt appartement aan zee tot 30% duurder

De nabijheid van het strand maakt een appartement aan zee maar liefst 30% duurder. Toeristen betalen de hogere prijs graag voor het gemak dat een kustlocatie biedt. Maar ook lokale kopers profiteert van het extra voordeel dat ze krijgen door in de buurt van het strand te wonen. In deze artikel gaan we dieper in op de voordelen van wonen aan zee en bespreken we waarom strandappartementen zo gewild zijn.

1. Woonappartementen aan zee – duurder door nabijheid strand?

De woonappartementen aan zee

Woonappartementen aan zee hebben de voordelen van het leven in de buurt van het strand diep verankerd. Over het algemeen geldt dat ze duurder zijn dan appartementen in meer landelijke omgevingen, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn verschillende factoren waarmee de prijs bepaald wordt waaronder:

  • Type appartement
  • De huidige staat van de eigenschap
  • De locatie ten opzichte van het strand
  • Een badplaats of niet
  • Zicht op zee

De locatie ten opzichte van het strand is een voorname factor in de waardering van de prijs van woonappartementen. Wanneer er een goed zicht op zee is of wanneer het appartement direct aan het strand ligt, zal dit de marktprijs van het appartement verhogen. Woonappartementen met uitzicht op zee of met een directe toegang tot het strand zullen daarom meestal duurder zijn. Als het appartement verder binnenlandse ligging heeft, wat het verder verwijderd van het strand, zullen de prijzen lager zijn.

2. Appartementen zijn tot 30% duurder afhankelijk van nauwe strandlocatie

Het hoogte bedrag dat u betaalt voor een appartement is sterk afhankelijk van de locatie ten opzichte van het strand. Vaak zijn de kosten voor een appartement direct aan de kust of in de buurt van het strand 30% duurder dan het kopen van een pand op meer afstand van het strand.

De kosten voor het appartement aan de kust zijn vaak afhankelijk van de duur van het strand in de buurt. De afstand tot het strand speelt een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Hoe dichter het strand is, hoe hoger de prijs. Appartementen die direct aan zee liggen hebben vaak ook meer faciliteiten zoals buitenruimten, zonneterrassen en een goed uitzicht op zee.

  • Een appartement dat direct op het strand staat is vaak het duurste. Dit type appartementen kan vaak tot wel 30% meer kosten dan een appartement dat iets verder van het strand staat.
  • Voor een goedkopere accommodatie is het verstandig om naar appartementen te zoeken op meer afstand van het strand. Appartementen die iets verder van het strand staan, bieden consumenten vaak een relatief goedkopere optie.

Het beste wat men kan doen is om appartementen te vergelijken op afstand, faciliteiten en gepaste financiële planning.

3. Studie onderzoekt directe invloed strandlocatie op vastgoedprijs

Er is een onderzoek uitgevoerd naar de directe invloed dat strandlocaties hebben op de prijs van vastgoed. Het onderzoek, uitgevoerd door professoren van de universiteit van Barcelona, DeCooley University en Boston College, concludeert dat strandlocaties een hogere waarde aan vastgoed geven.

  • Het onderzoek heeft betrekking op 60 strandlocaties met meer dan 5.000 huizen rondom een strand
  • De prijs van het vastgoed dat de deelnemers aan het onderzoek verschaften was significant hoger ten opzichte van de gemiddelde prijs van vastgoed in hetzelfde regio

De resultaten onderstrepen dat de optie om een huis te kopen aan een strand een hogere waarde heeft. Eigenaars profiteerden gemiddeld tussen de € 7.000 en € 9.000 meer dan eigenaars van een huis in de buurt van een strand. Ze profiteerden ook van een hogere verhuurwaarde. Zo keken geïnvesteerders met interesse naar deze locaties. Tijdens de vastgoed crash in 2007 was een strandlocatie in Barcelona meer waard dan bedacht en zat dus goed bij de verkoop.

Uiteindelijk blijkt dat een korte afstand naar het strand een grote impact heeft op de kosten van een appartement aan zee. Om te voorkomen dat het verblijf te duur wordt is het dus slim om rekening te houden met de bereikbaarheid van het strand. Laat de nabijheid van het strand dus een belangrijk onderdeel zijn bij het vinden van een geschikt appartement.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost