Negen op de tien syndici vindt uiterst moeilijk geschikt personeel

Negen op de tien syndici staan voor een uitdaging als het gaat om het vinden van geschikt personeel. Hoewel dit een algemene droefheid is in de sector, zijn er ook oplossingen om de werkzaamheden te vergemakkelijken. In dit artikel bespreken we de problemen waar syndici mee te kampen hebben bij het vinden van geschikt personeel en hoe zij hieraan kunnen werken.

1. Wat zeggen de cijfers?

Volgens de Europese Commissie steeg de economie in de laatste jaren met 2,5%. Dit betekent dat er meer producten en diensten werden geproduceerd en verkocht, waardoor de economie is gegroeid. Deze groei is evenwel niet gelijkmatig verdeeld geweest in de unie. Terwijl de Groot-Brittannië en Duitsland de hoogste groei hebben bereikt, hebben landen zoals Spanje, Griekenland en Portugal juist te maken gehad met teruggang.

Daarnaast nam het aantal werkgelegenheid binnen de Europese Unie toe. Er zijn zowel meer vaste contracten als tijdelijke banen gecreëerd. Verder is het niveau van de inflatie in de laatste jaren laag gebleven. Volgens langetermijnvooruitzichten van de Europese Centrale Bank zal de inflatie met 1,7% dalen, waardoor de mogelijkheid op toename van de interesten verder beperkt.

2. Wat is de rol van de syndicus?

De syndicus is een bemiddelaar die de verhouding tussen de vereniging van eigenaars (VvE) en de gebruikers van een gebouw beheert. De syndicus is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en verzorgt diensten zoals het verzamelen van de maandelijkse vergoedingen en het voeren van technische controles. Ze dienen ook als tussenpersoon voor onderhoudswerkzaamheden.

De syndicus is de vertegenwoordiger van de eigenaars en heeft verantwoordelijkheden op administratief, technisch, financieel en juridisch gebied. Bijvoorbeeld:

 • Verzamelen en beheren van maandelijkse vergoedingen en het bijhouden van boekhoudingen
 • Inspecties van het gebouw om onderhoud en reparaties te plannen
 • Het verstrekken van informatie aan de leden van de VvE moverende inboedelverzekeringen, kostenstijgingen en toekomstig onderhoud
 • Onderhandelen met leveranciers om tarieven en voorwaarden te vergelijken
 • Opstellen van statuten en reglementen en het onderhouden van de algemene vergaderingen

3. De oplossing: hoe wordt het probleem opgelost?

Er zijn talloze manieren om problemen op te lossen, maar welke methode de meest effectieve is, hangt af van het type probleem. Om een probleem effectief op te lossen, is het belangrijk om te begrijpen welk type probleem u hebt en welke oplossing het beste bij het probleem past.

Er zijn verschillende soorten oplossingen:

 • Technische oplossingen: technische oplossingen hebben de neiging om het meest effectief te zijn, deze oplossingen proberen technische middelen te gebruiken om het probleem op te lossen.
 • Structurele oplossingen: structurele oplossingen proberen het probleem op te lossen door de verhoudingen en achterliggende structuren te veranderen.
 • Gedragsoplossingen: gedragsoplossingen proberen het om problemen op te lossen door het gedrag van mensen te veranderen.

Bovendien kunnen oplossingen worden gecombineerd om betere resultaten te bereiken. Het is daarom belangrijk om alle opties te verkennen voordat een oplossing wordt gekozen.

4. Slot: wat zijn de lespunten?

Sloten zijn belangrijke beveiligingsmechanismen in elke woning die bescherming bieden tegen inbraak. Er zijn veel verschillende soorten sloten, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Het is daarom belangrijk om te weten wat de verschillende lespunten zijn wanneer u een slot kiest.

Hier zijn enkele belangrijke lespunten waarmee u rekening moet houden als u een slot uitzoekt:

 • Certificering: Kies altijd een slot dat is gecertificeerd door betrouwbare instanties zoals SKG, Politiekeurmerk Veilig Wonen, RISE of VOB
 • Afdichtingen: Kies een slot met afdichting aan beide kanten, zodat het niet kan worden geopend met brute kracht
 • Vorm: Kies een slot dat bij uw deur past.
 • Number of pins: Kies een slot met minstens 5 pinnen, zodat het niet door een simpel stuk gereedschap kan worden geopend

Hoewel het kiezen van een slot op basis van deze lespunten belangrijk is, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw deur voldoet aan de relevante veiligheidscriteria. Zorg er ook voor dat er voor uw slot regelmatig professionele onderhoudsinspecties worden uitgevoerd om de veiligheid van uw woning te garanderen.

De meest gevolgde oplossing voor het voorgaande personeelsvraagstuk was een partnerschap met een lokale uitzendorganisatie, waarmee syndici konden profiteren van voorgedefinieerde vacatures, geschikt personeel en contacten met potentiële werkgevers. Hoewel deze oplossing een gimeed resultaat heeft geboekt, is de voorkeur voor alle partijen om een volledig uitgeruste administratie met lonende lokale werknemers te hebben. Het is nu aan uw syndic om deze doelstellingen na te streven en een competent, geschikt personeel aan te trekken en vast te houden.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost