Nieuwe expo ‘Antwerpen voor Klimaat’ nu te bezoeken in het EcoHuis

De stad Antwerpen staat voorop in de klimaatverandering. Het EcoHuis wordt de twee maanden lange locatie voor de nieuwe expositie ‘Antwerpen voor Klimaat’. Het is een educatieve tentoonstelling die toont hoe de burgers van Antwerpen kijken naar de klimaatverandering en wat ze daar allemaal aan doen. De expo start vandaag en kun je t/m 18 april 2021 bezoeken.

1. Nieuwe klimaatexpo ervaren in EcoHuis

Het Ecohuis biedt een unieke kans om meer te weten te komen over duurzame oplossingen voor de uitdagingen die we momenteel tegenkomen met betrekking tot het klimaat. De nieuwe klimaatexpo in EcoHuis laat bezoekers de gevolgen van het veranderende klimaat ervaren:

 • Bezoekers kunnen de dynamiek van klimaatverandering ervaren door middel van virtuele rondleidingen.
 • Er is een interactieve vertoning die de mondiale gevolgen van het veranderende klimaat laat zien en verschillende oplossingsrichtingen die verkend kunnen worden.
 • Er zijn demonstraties van duurzame energieprojecten en veelgestelde vragen over het milieu.
 • De expo heeft ook een educatieve hoek met veel informatie over klimaatverandering, energiebesparing, luchtkwaliteit, afvalbeheer en meer.

De expo is gericht op het informeren van iedereen die zich bewust is van de positieve impact die we kunnen hebben door onze manier van leven aan te passen. Er zijn verschillende educatieve sessies die leerlingen laten zien wat ze kunnen doen om het klimaat te helpen en hoe ze een duurzame levensstijl kunnen adopte

2. Klimaatveranderingen en Antwerpen onder de loep

Lokale overheden moeten meer doen om klimaatveranderingen in Antwerpen te bestrijden. Verouderde systemen voor warmte- en energievoorziening moeten vervangen worden door duurzame energie. Er moet ook meer vernieuwing komen voor verouderde industriële installaties, zoals het berooien van gebouwen. Ook moet er meer worden gedaan aan het behoud van groen open ruimte, zoals velden, bossen en parken, om het zuurstofgehalte te verhogen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

In Antwerpen zijn er ook verschillende stappen gezet om CO2-uitstoot te verminderen, waaronder het verruimen van milieuregels, het aanleggen van energiemaatregelen en de versterking van waterbeheersingssystemen. Er is ook een groot voortouw genomen om het gebruik van duurzame energie te bevorderen, met een speciale Green Energy-prijs als beloning. Er is ook meer geïnvesteerd in nieuwe technologieën, zoals zonne-energie, warmtepompen en elektrische voertuigen.

 • Verouderde systemen: Vervangen door duurzame energie.
 • Verouderde industriële installaties: Berooien van gebouwen en het behoud van groen open ruimte.
 • CO2-uitstoot: Verruiming van milieuregels en het aanleggen van energiemaatregelen.
 • Duurzame energie: Bevorderen met de Green Energy-prijs als beloning.
 • Nieuwe technologieën: Zonne-energie, warmtepompen en elektrische voertuigen.

3. Oproep tot actie voor een duurzame toekomst

Laten we samen actie ondernemen en de wereld naar een duurzamer toekomst leiden. Er zijn veel verschillende manieren waarop we onze impact op het milieu kunnen verminderen. Hieronder vind u een paar concrete manieren waarop u direct actie kunt ondernemen:

 • Automatisch uw verlichting uitschakelen zodra het daglicht goed genoeg is.
 • Zorgen dat de thermostaat niet te hoog staat.
 • Als bedrijf, recyclebare toners en cartridges voor printers gebruiken.
 • Uw auto te vervangen voor een elektrische of hybride auto.
 • Composteren voor thuis of bij je werk.

Hoewel deze kleine veranderingen voor het milieu van groot belang zijn, kunnen grootschalige veranderingen voor nog grotere gevolgen zorgen. Onderneem daarom als bedrijf, particulier of gemeente actie om de toekomst van onze planeet te waarborgen.

De nieuwe expo ‘Antwerpen voor Klimaat’ beoogt om de bewoners van Antwerpen te wijzen op de wereldwijde klimaatuitdaging en biedt bezoekers ideeën wat ze zelf kunnen doen. Het EcoHuis is open van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, en sommige zaterdagen als er een activiteit wordt georganiseerd. Neem dus zeker een kijkje en help Antwerpen klaar te staan voor de toekomst.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost