Opleving in Amsterdam zorgt voor sterke stijging opname kantoren

Amsterdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste econimische centra in Europa. Door de opkomst van bedrijven en cultuur heeft de stad een nieuwe dynamische energie gekregen, die potentiële kantoorvernieuwingen tot gevolg heeft. Dit heeft een stijging van de aanvragen voor kantoortoewijzingen veroorzaakt. In dit artikel wordt de opleving van de Amsterdamse economie en de manier waarop dit gevolgen heeft voor de toewijzing van kantoorruimte onderzocht.

1. Opleving in Amsterdam leidt tot positief effect op de kantorenmarkt

Het aantal nieuwe bedrijven en kantoorprojecten in Amsterdam neemt toe als gevolg van de herstelfase uit de recessie. De verwerving van internationale bedrijven, toerismeactiviteiten en verdere verbeterde economische groei hebben geleid tot een stijging van de vraag naar kantoorruimte.

De volgende punten gaven aanleiding tot de vooruitgang in de kantorenmarkt in Amsterdam:

 • Verkoop van veel kantoren: Er is een toename van investeringen in kantoren, waarbij veel panden hun eigenaars wisselen. Dit resulteerde in meer kantoorruimte op de markt.
 • Verbeterde economische groei: De economie van Amsterdam is relatief stabieler geworden, hetgeen zich heeft vertaald in meer investeringen, bedrijfskansen en groeiende bedrijfswinsten.
 • Verdere vraag naar kantoorruimte: Er is meer vraag naar kantoorruimte als gevolg van de toename van het aantal bedrijven en kantoorprojecten.

Dit heeft geleid tot een toename van de vraag naar kantoorruimte in Amsterdam, waardoor het aanbod ervan is versterkt.

2. Ontwikkelen kantorenmarkt in Amsterdam verhoogt opname

De uitbreiding van de kantorenmarkt in Amsterdam heeft effect gehad op de opname. Het aantal opgenomen kantoorruimte is toegenomen met 24% in de eerste helft van 2020, vergeleken met dezelfde periode in 2019. In totaal ​​heeft 861.400 vierkante meter kantoorruimte een bestemming gekregen.

Het belangrijkste voordeel van de groeiende kantorenmarkt in Amsterdam zijn de beter gepositioneerde panden met een hogere kwaliteit op de markt. Een aantal kenmerken:

 • Optimale bereikbaarheid – tal van Amsterdamse panden bevinden zich in onmiddellijke nabijheid van opstappunten voor het openbaar vervoer.
 • Uitstekende infrastructuur – de hoogwaardige infrastructuur biedt bedrijven flexibiliteit en mogelijkheden voor groei.
 • Lage energiekosten – gebouwen die meetellen voor een duurzaam beleid hebben een lager energieverbruik, waardoor er een betere ROI wordt behaald.

Dankzij deze voordelen kan de kantorenmarkt in Amsterdam aan de groeiende vraag van bedrijven voldoen.

3. Aanwas investeerders verbetert kans op succesvolle opname

 • Een grotere aanwas van investeerders zorgt voor een grotere acceptatie en aandacht. Wanneer je besluit om je bedrijf op te nemen in de beurs, is het van belang dat je regelmatig nieuwe investeerders aantrekt. Investeerders helpen je om de wetgeving over opnames te navigeren en bieden toegang tot een verslag van experts voor een succesvolle opname. Het is ook belangrijk om een breder scala aan investeerders aan te trekken om een goede verdeling van de aandelen te krijgen.
 • Plaatsing op meer dan één lokale beurs draagt bij aan een succesvolle opname. Door aandelen te verkopen op een beurs binnen je eigen land, maar ook internationaal kun je de kans op een succesvolle opname vergroten. Om de aanwas van beleggers en institutionelen op te voeren, kan het zinvol zijn om je aandelen op verschillende beurzen te plaatsen om meer potentiële beleggers de kans te geven om je producten te kopen. Je moet ook nadenken over rentevergoedingen en prijsvoorspellingen als een deel van je strategie.

4. Stimulering kantorenmarkt Amsterdam leidt tot meer toerisme en groei

De stimulering van de kantorenmarkt in Amsterdam is de afgelopen jaren geleidelijk gestegen. De investeringen in de kantorenmarkt in het centrum van Amsterdam hebben geleid tot veel positieve resultaten, waaronder:

 • Het aantrekken van meer toerisme en zakenreizen
 • De investeringen hebben gezorgd voor meer economische dynamiek
 • Een toename van de regio zakelijke activiteit

De investeringen in deze sector hebben ook gezorgd voor meer bedrijvigheid, waardoor het gemakkelijker is voor bedrijven om gevestigd te zijn in Amsterdam. Met meer bedrijven komen er meer banen. Bedrijven die de kantorenmarkt in Amsterdam gebruiken, creëren meer banen voor lokale bevolking. Bovendien heeft het leiden tot een toename van het aantal kantooroplossingen, waar bedrijven gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Dit leidt tot meer groei en inkomsten voor beide bedrijven en gemeenten in de regio Amsterdam.

5. Rotterdam lonkt meer naar buitenlandse investeerders

Rotterdam biedt steeds meer mogelijkheden voor buitenlandse investeerders. De regio kent een sterke economische groei en de grote havens, in combinatie met de ligging in het hart van Europa, bieden een groot potentieel. Een aantal punten waardoor de regio nog meer als investeerder gezien wordt, zijn:

 • Sterke logistieke verbindingen
 • Bredere toegang tot de Europese markt
 • Een gunstige bedrijfsomgeving

Rotterdam heeft bewezen een ​​populaire locatie te zijn voor buitenlandse investeringen. Zo heeft Rotterdam onlangs een vermelding gekregen door CNN Money als de nummer twee beste stad ter wereld om te investeren, samen met de nummer één – New York. In 2020 had Rotterdam de tweede meest aantrekkelijke vestigingslocatie in Europa, terwijl de stroom buitenlandse investeringen licht toenam met 1,3% als gevolg van de Covid-19-pandemie.

6. Innovatie en duurzaamheid versterken positieve stijging voor kantorenmarkt

Momenteel zijn er veel innovatieve oplossingen beschikbaar die de duurzaamheid van kantorenmarkt verhogen. Deze innovatieve oplossingen zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de kantorenmarkt energiebesparingen en milieuvriendelijke technologieën implementeert. Dit betekent dat er betere resultaten geboekt worden in termen van energie-efficiëntie en milieuvriendelijke technologieën zonder aanzienlijke installatiekosten.

Innovatie en duurzaamheid hebben een positieve stijging teweeggebracht in de kantorenmarkt. Hierdoor is de kantorenmarkt verzadigd met energiebesparende technologieën en technologieën voor milieubeheersing. Dit heeft ertoe geleid dat kantoren minder energie-efficiënt zijn dan voorheen en bovendien hebben ze betere Structurele eigenschappen zoals minder afval, korting op grondstofgebruik en meer. Dit zorgt voor een betere verdeling van de noodzakelijke energiebronnen en vermindert tevens de kosten die betrokken zijn bij het opereren van kantoorgebouwen.

 • Innovatieve oplossingen verhogen energie-efficiëntie en milieuvriendelijke technologieën.
 • Duurzame kantorenmarkt met energiebesparende technologieën en technologieën voor milieubeheersing.
 • Structurele eigenschappen met minder afval, korting op grondstofgebruik en meer.
 • Verdeling van de energiebronnen met minder kosten voor het opereren van kantoorgebouwen.

7. Start-ups en MKB bedrijven versterken opname van kantorenmarkt

De kantorenmarkt is een belangrijke factor voor economische groei en in het bijzonder in stedelijke regio’s. Start-ups en midden en kleinbedrijf (MKB) bedrijven hebben hierbij een belangrijke bijdrage geleverd.

Start-ups en MKB bedrijven hebben in de laatste jaren een toenemende aanwezigheid in de kantorenmarkt gecreëerd. Dit heeft een versterking van de kantorenmarkt gebracht met voordelen zoals:

 • Meer flexibiliteit: Start-ups en MKB bedrijven kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. Door deze capaciteit, hebben ze een betere kans om te groeien en uiteindelijk marktaandeel te verwerven.
 • Betere kosteneffectiviteit: Start-ups en MKB bedrijven kunnen hun investeringskosten verlagen, waardoor ze in staat zijn om profijtelijke transacties te doen. Dit maakt het makkelijk voor deze bedrijven om een beroep te doen op leningen en andere financieringsmogelijkheden die vereist zijn voor het versterken van de kantorenmarkt.
 • Groeiend innovatievermogen: Start-ups en MKB bedrijven hebben vaak inlevingsvermogen in veranderende klantbehoeften.Dit stimuleert innovatie en initiatief en vergroot de competitiviteit in de markt.

Er zijn duidelijke tekens dat de kantorenmarkt in Amsterdam een opleving kent. Dit heeft tot gevolg dat beleggers meer controle hebben over hun vastgoedportefeuilles, wat uiteindelijk goed is voor de kantorenmarkt in de stad. Al met al is het zeker goed nieuws om deze opleving in Amsterdam te zien.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost