Plat dak dakkapel

De dakkapel met plat dak is slechts een van de vele dakkapervarianten. Het primaire doel van een dergelijke dakkapel is om de eigenaar in staat te stellen de bovenverdieping of de zolder te voorzien van voldoende licht en frisse lucht.

Vanuit puur architecturaal oogpunt voldoen dakkapellen met plat dak waarschijnlijk niet aan specifieke eisen.

Ze zien er vrij eenvoudig uit en toch maken ze ook het uiterlijk van een gebouw aanzienlijk losser.

 

Plat dak dakkapel of dakraam?

Natuurlijk kunnen verse zuurstof en licht de zolder bereiken door een dakraam te installeren. Een dakraam vergroot de ruimte echter niet en maakt het ook niet beter.

Het hanteren van dakkapellen is ook veel eenvoudiger. Elke huisvrouw kan een lied zingen over hoe moeilijk het is om dakramen schoon te maken. Een dakkapel daarentegen is eenvoudig schoon te maken.

 

Hoe ziet een dakkapel met plat dak eruit?

Het dakkapel moet een helling van vijf graden hebben. Dit zorgt ervoor dat het regenwater echt goed kan weglopen. Vanwege de helling loopt het naar voren in een goot. Van daaruit vindt het zijn weg in een buis die verticaal langs de dakkapel loopt. Dus het water wordt vervolgens afgevoerd naar de eigenlijke goot van het huis.

Daarom is een goot absoluut noodzakelijk.

Helaas komt een visuele beperking voort uit het feit dat het dak niet met tegels kan worden bedekt. Dit is niet mogelijk vanwege de lage dakhelling.

 

Dakkapellen met plat dak zijn ook verkrijgbaar als kant-en-klare dakkapellen. Tijdens de installatie van de dakkapel is de klant bijna niet gestoord in zijn dagelijks leven. Afval wordt ook slechts in geringe mate gegenereerd en kan indien gewenst worden verwijderd.

De installatie is meestal binnen een dag voltooid.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost