Retrofitten van Bestaande Huizen met Prefab Dakkapellen

Op veel plekken in Nederland hebben in de loop der jaren veel huizen een retrofit gekregen, zoals het aanbrengen van extra isoleren of ventilatie. Een van de meest innovatieve manieren om een retrofit te maken op bestaande huizen is het gebruik van prefab dakkapellen. In deze artikel wordt besproken wat prefab dakkapellen zijn, hoe ze gebouwd worden en waarom ze een effectieve oplossing zijn voor retrofitten.

1. Waarom Prefab Dakkapellen Kiezen voor Retrofitting

Prefab dakkapellen bieden een snelle en voordelige optie voor het ombouwen van uw bestaande dakruimte. U kunt simpelweg de prefab dakkapel van uw keuze op het dak plaatsen. De meeste prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in standaardmodellen die voldoen aan de bouwvoorschriften. Hieronder staan een aantal voordelen van het kiezen van prefab dakkapellen voor retrofitting:

 • Kosteneffectief: Prefab dakkapellen zijn goedkoper dan andere oplossingen voor retrofitting omdat prefab elementen in grootschalige series geproduceerd kunnen worden.
 • Snelle levering: Prefab dakkapellen kunnen veel sneller afgeleverd worden dan traditionele opties, waardoor tijd- en kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.
 • Veelzijdigheid: Prefab dakkapellen zijn in veel verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar.

Bovendien kunnen prefab dakkapellen vrijwel overal op het dak geplaatst worden, zelfs wanneer het dak al bestaat. Prefab dakkapellen zijn ook een milieuvriendelijke optie omdat ze gemaakt kunnen worden met duurzame materialen, terwijl de productie en verzending worden gereduceerd. Prefab dakkapellen kunnen ook gebruikt worden om bestaande ruimtes te renoveren en een nieuwe levensduur te geven.

2. De Stappen voor het Installeren van Prefab Dakkapellen in Bestaande Huizen

Om prefab dakkapellen in bestaande huizen te installeren, volg je deze stappen:

 • Maak de opening in het dak volgens de afmetingen van de dakkapel
 • Installeer dun polyethyleenfolie in de opening voor het waterdicht maken van de dakkapel
 • Bepaal een vaste basis voor binnenste metalen frame
 • Gebruik schroeven en lijm om het binnenste frame te bevestigen
 • Bevestig het buitenste frame en raamwerk aan buitenkant
 • Lijm en monteer houten gordingen aan de basis van de dakkapel
 • Installeer shingles en waterdichte materialen op het dakoppervlak

Let op: Voordat je verder gaat met het installeren, moet je ervoor zorgen dat het huis voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en dat je een vergunning hebt om een dakkapel te installeren.

3. Hoe Retrofitten met Prefab Dakkapellen Energieverbruik en Comfort Verbeteren

Retrofit dakkappellen kunnen zowel comfort als energieverbruik verbeteren. Met name omdat ze tot 8°C warmer zijn dan het dakoppervlak. Hierbij zijn enkele andere voordelen te noemen:

 • Ze zijn eenvoudig in te passen in bestaande daken, waardoor er geen veranderingen aan de structuur nodig zijn.
 • Precies vervaardigd maatwerk biedt dikke voegen, waardoor warmtelekken sterk worden verminderd.
 • Geïsoleerde plaatbek your guarantee for a perfect fit.

Een dakkapel biedt nog een ander voordeel dat vele gebruikers misschien niet meteen bedenken: kleinere hulpstukken zoals bussen, kabels, leidingen, hebben extra bescherming vereist. Met een dakkapel kan je deze hulpstukken er gemakkelijk bij zetten, wat niet alleen energie en geld, maar ook tijd bespaart.

4. Een Financiële Beslissing: Voordelen van Prefab Dakkapellen in Retrofitting

Het anbouwen van prefab dakkapellen is een veelgebruikte techniek bij retrofittingprojecten. Het gebruik van prefab dakkapellen biedt een aantal interessante voordelen:

 • Snelle montage: Een dakkapel kan meestal in één dag worden gemonteerd. Hierdoor is de installatie eenvoudiger, goedkoper en wordt er minder vuil gemaakt.
 • Minder onderhoud: Omdat de elementen van de dakkapel prefabricage zijn, zijn ze minder vatbaar voor kromtrekken, rot en schimmel.
 • Hoge kwaliteit materiaal: Prefab dakkapellen worden gemaakt met hoogwaardig materiaal. Dit betekent dat de dakkapel een langer levensduur heeft en voor de lange termijn betrouwbaar is.

Omdat prefab dakkapellen eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd, hebben ze een veel lagere totaalkosten dan de dakkapellen die op locatie worden vervaardigd. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om ‘leverage’ te gebruiken als uw oorspronkelijke dak het toelaat. Leverage stelt u in staat om de prefab dakkapel te plaatsen op het bestaande dak zonder het dak te verwijderen. Het proces van het verwijderen van het bestaande dak en het installeren van het nieuwe dak is vaak kostbaar en tijdrovend.

Met het plaatsen van prefab dakkapellen is het mogelijk om bestaande huizen te retrofiten voor minder kosten en met een minimale impact op het milieu. Door de stijging van de bouwkosten en milieuvervuiling, zijn deze opties een zeer effectieve manier om de levensduur van een gebouw te verlengen. Door prefab dakkapellen te gebruiken om bestaande huizen te moderniseren, krijgen meer mensen toegang tot kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossingen voor het verbeteren van hun woningen.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost