Samenwerking VLAIO en CIB voor een betere service aan ruimtezoekende ondernemers

De Vlaamse Innovatie- en Ondernemingsagentschap (VLAIO) en het Centrum voor Informatiebeheer (CIB) hebben de handen in elkaar geslagen om ruimtezoekende ondernemers beter van dienst te zijn. Samen hebben zij hun expertise gebundeld en dat resulteert in een betere service aan deze ondernemers. In deze artikel lees je wat deze samenwerking inhoudt en hoe deze ondernemers er baat bij hebben.

1. Samenwerking tussen VLAIO en CIB voor betere service aan ruimtezoekende ondernemers

VLAIO-CIB samenwerking

 • VLAIO en CIB hebben een samenwerking gesloten om ondernemers een betere service te bieden bij het zoeken van ruimte in Vlaanderen.
 • CIB biedt ondernemers de mogelijkheid om een bedrijfsmatig gebouw of kantoorpand meteen online te zoeken door middel van hun online zoekplatform.
 • VLAIO is betrokken bij het project omdat zij de provincie willen versterken, een betere en meer betaalbare kantoorruimte willen creëren en de Vlaamse business community willen versterken.

VLAIO is verantwoordelijk voor het aanbieden van een scala aan politieke maatregelen die ondernemers helpen met hun bedrijfsmatige activiteiten. Door met CIB samen te werken, kan VLAIO de ondernemers helpen bij het zoeken naar ruimte. Met dit initiatief voorziet VLAIO in de behoeften van de lokale ondernemers die op zoek zijn naar een kantoorruimte.

De samenwerking biedt ondernemers de mogelijkheid om snel en eenvoudig de beschikbare ruimte te vinden die bij hun behoeften past, zoals vloeroppervlak, parkeergelegenheid, lift faciliteiten, etc. Door middel van CIB kan VLAIO betere bedrijfsmatige gebouwen aanbieden die aan de vereisten voldoen en hun kosten zo laag mogelijk houden. Door de samenwerking met CIB, kan VLAIO verzekerd zijn van de kwaliteit en voordelen die ondernemers daardoor krijgen.

2. Inzet van VLAIO en CIB in de zoektocht naar geschikte ondernemersruimtes

 • Inzet van VLAIO

VLAIO (Vlaamse Agentschap voor Innovatie en Ondernemen) is een overheidsinstantie die startups en gevestigde bedrijven ondersteunt bij het innoveren, ondernemen en economisch groeien. VLAIO biedt bedrijven met authentieke plannen voor hun ruimtebehoeftes subsidies en advies om zich zo snel mogelijk te vestigen in een nieuwe ondernemersruimte.

 • Inzet van CIB

CIB (Centrum voor Innovatief Ondernemen) is een openbaar kenniscentrum dat ondernemers helpt hun bedrijf te versterken en te helpen bij het zoeken naar geschikte ondernemersruimtes. CIB biedt seminars en workshops aan om ondernemers te helpen bij het slagen voor hun zoektocht naar de juiste ruimte. CIB geeft ook adviezen over de locatie, de kosten, de voorwaarden en de regels rond zo’n zoektocht.

3. Open communicatie tussen VLAO en CIB voor een effectieve zoektocht

Een effectieve samenwerking tussen VLAO en CIB is crucial voor een succesvolle zoektocht. Goede communicatievormen en frequente uitwisseling is een must om optimaal van de expertise van de twee partijen te profiteren.

Het is belangrijk dat VLAO en CIB open communicatie aanmoedigen door:

 • Uitdrukkelijke communicatie: om elk langsgevend idee niet te missen is het essentieel om elkaar uitdrukkelijk bij te staan. Frequent feedback geven en vragen stellen op een efficiënte manier zijn hierbij belangrijke communicatievormen.
 • Korte-termijn doelen stellen: door het korte-termijn doelen stellen, is het makkelijker voor zowel VLAO als CIB om hun vragen en ideeën snel en duidelijk uit te drukken waardoor het gemakkelijker is om op elkaar afgestemd te blijven.
 • Gedeelde verantwoordelijkheid aanpakken: een gedeelde verantwoordelijkheid kan helpen om aanpassingen en verbeteringen aan te brengen op een tijdige manier.

Daarnaast is het ook belangrijk om de noodzaak te benadrukken van een betrouwbare omgeving om meer informatie te delen tussen de twee partijen. Door een betrouwbare omgeving te creëren, kunnen VLAO en CIB betere resultaten halen uit hun samenwerking voor een effectieve zoektocht.

4. Concreet resultaat dankzij de samenwerking tussen VLAIO en CIB

Door samen te werken tussen VLAIO en CIB is het mogelijk geworden om één uniek project uit te voeren. Dit project omvat 3 deelaspecten waarmee kan gewerkt worden:

 • Het vergroten van de online zichtbaarheid van VLAIO bedrijven
 • Het creëren van een brug tussen VLAIO-vertegenwoordigers en bedrijven die voor hen werken
 • Het verstrekken van kennis en informatie aan VLAIO-vertegenwoordigers

De samenwerking tussen VLAIO en CIB heeft geleid tot het verkrijgen van meerdere succesvolle resultaten. Zo is het bedrijf dat betrokken was bij het project, in staat geweest om hun online zichtbaarheid te verhogen, en hebben de VLAIO vertegenwoordigers toegang gekregen tot de kennis en informatiebronnen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat hun werk goed verloopt. Ook is er een brug geslagen tussen de VLAIO-vertegenwoordigers en hun bedrijf, waardoor beide partijen beter met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Deze samenwerking tussen VLAIO en CIB is niet enkel goed nieuws voor toekomstige ruimtezoekende ondernemers. Ook de ander bedrijven en organisaties die actief zijn binnen de sector staan automatisch garant voor een betere service door de openbare licentieverklaringen. Dit is een belangrijke stap vooruit in het saamhorig werken tussen bedrijven en instellingen.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost