Stad biedt betaalbare huurwoningen aan in gerenoveerde Fierensblokken

Wijkvernieuwing gezien door de vernieuwde Fierensblokken in de stad: de stad biedt betaalbare huurwoningen aan voor gezinnen en alleenstaanden in de buurt. In juli 2020 heeft de stad haar plannen afgerond om betaalbare huurwoningen beschikbaar te stellen in een aantal van de meest bekende en bewoonde gebieden van de stad.

1. Nieuwe betaalbare huurwoningen in Fierensblokken

Fierensblokken heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwikkelen van betaalbare huurwoningen. De frequentie waarmee er nieuwe woningen op de markt komen neemt toe. Hierdoor kunnen meer mensen uit de regio kans maken om in Fierensblokken te wonen.

Alle nieuwe woningen zijn modern en comfortabel. Ze zijn voorzien van voldoende ruimte en zijn mooi ingericht. Daarnaast zijn de woningen ontworpen met behulp van de laatste technologieën. Zo zijn er systemen voor verwarmen en ventileren geïnstalleerd.

 • Brede locaties: Fierensblokken is strategisch gelegen aan de randen van de stad en is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Gemakkelijke toegang: Er zijn veel faciliteiten en voorzieningen binnen handbereik.
 • Betaalbare prijzen: De prijzen van de woningen zijn betaalbaar voor iedereen.

2. Gerenoveerde Fierensblokken bieden woningen aan

In de Oostende wijk Bredene kunnen mensen terecht voor het kopen van woningen die onder het collectief “Fierensblokken” vallen. Deze woningen zijn volledig gerenoveerd met alle moderne gemakken die je van een modern en comfortabel thuis kan verwachten. Alle woningen zijn gunstig gelegen en hebben een rustige omgeving in combinatie met:

 • Gezinswoningen
 • Appartementen
 • Studio’s

De Fierensblokken bieden zowel traditionele als moderne woningen, en beschikken over kamers met twee slaapkamers, een badkamer, een keuken, een woonkamer en tal van andere kamers. Bovendien zijn alle woningen voorzien van airconditioning, centrale verwarming, een ventilatiesysteem en dubbele beglazing.

Het Fierensblok is de perfecte plek om te wonen voor mensen die een comfortabel en modern thuis zoeken. Ze zijn gunstig gelegen en bieden een rustig, veilig en vriendelijk klimaat. Bovendien bieden ze toegang tot tal van lokale voorzieningen, zoals winkels, restaurant, parken, scholen en andere recreatieve voorzieningen.

3. Overzicht van de nieuwe betaalbare woningen

In 2021 staan er in Nederland diverse betaalbare woningen op de markt. De meeste ervan zijn nieuwbouwprojecten, waaronder appartementen, eengezinswoningen, herenhuizen, seniorenwoningen en patiohuizen. Hieronder een :

 • Appartementen – meesteappartementengebouwen worden momenteel gebouwd als gestapelde woningen, vooral bovenverdiepingappartementen. Veel van deze hebben een moderne en stijlvolle uitstraling met een speelse vloerplanconfiguratie.
 • Eengezinswoningen – onlangs vrijgegeven woningen, variërend van kleine organisch gevormde bakstenen eengezinswoningen tot diepere huizen met moderne architectuur, jazz up hinderlagen.
 • Herenhuizen – deze woningen combineren de kenmerken die te maken hebben met het klassieke herenhuis met een moderne uitstraling. De plaatsing van ramen, balkons en veranda’s creëert een prachtig zicht.
 • Seniorenwoningen – specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van senioren, deze woningen hebben kenmerken zoals brede deuren, hellende vloeren, dubbele beglazing en verschillende ruimtes op elk level.
 • Patiohuizen – aantrekkelijke samenvoegingen van huizen waargeredenste patio’s openen zich naar achterent en een schitterend uitzicht bieden. Ideaal voor families met kinderen of kleine binnenplaatsen.

Elk type betaalbaar huis komt met uitgebreide opties op basis van het budget. Zo kunt u kiezen voor regelingen zoals kleine kredieten, lokale verdelingen, staatssteun, leningafwikkelingen en gemeentelijke financieringsinstrumenten. Wilt u meer informatie over de betaalbare woningen beschikbaar in 2021? Neem dan contact op met een lokale woningbouwer.

4. Gemeentelijke inspanningen voor goedkope woonruimte

 • Gevonden subsidiekanalen: Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het vinden van subsidiekanalen om woonruimte tegen lagere kosten te verkrijgen. Om dit te bereiken, kunnen gemeenten financiële steun bieden via overheidsprogramma’s die de betaalbaarheid van woningen moeten vergroten.
 • Stimulansen voor de bouw van betaalbare woningen: Gemeenten bieden ook stimulansen voor de bouw van goedkope woonruimte. Sommige gemeenten bieden bijvoorbeeld de bouwers een subsidie of een belastingverlaging om hen te helpen de kosten te verlagen. Anderen kunnen kortingscodes of uitstel van betaaldatumen aanbieden.

Gemeenten spelen ook een rol bij het bewaken van de kosten. Sommige gemeenten stellen prijsgrenzen vast voor woningen in plaatsen waar de woningmarkt sterk gesegmenteerd is. Dit helpt voorkomen dat mensen met lage inkomens anderen uitsluiten die een betaalbare woning zoeken. Ook kunnen gemeenten rentetarieven aanbieden die lager zijn dan kredietverstrekkers.

Om de toegang tot betaalbare woningruimte te verbeteren, stellen gemeenten soms certificeringseisen voor ontwikkelaars. De certificeringen moeten ervoor zorgen dat ontwikkelaars hun woningen aanbieden aan huurders die lagere inkomens hebben. Dit helpt de lokale overheid de betaalbaarheid over de lange termijn te verbeteren.

Dit project heeft een sleutelrol gespeeld bij het verbeteren van de levenskwaliteit en de leefomgeving in [stad]. Het heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor mensen met een kleiner budget en heeft een uniek stuk historie in de stad gebracht. Met de betrokkenheid van burgerinitiatieven, overheid en betrokken professionals, zal de transformatie van Fierensblokken een langdurig positief effect hebben op de bevolking in [stad].

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost