Terras of balkon verhoogt prijs appartement met 4,7 procent

De prijs van appartementen is de afgelopen tijd met gemiddeld 4,7 procent gestegen ten opzichte van het vorige jaar; dit verhoogde tarief is vooral te wijten aan het toegenomen aantal balkonterrassen die worden toegevoegd aan appartementen. Ondanks dat de nummers enigszins dramatisch lijken, heeft de ervaring aangetoond dat de prijsstijging binnen een gezonde marge ligt en dat de inrichting van de meeste appartementen het aankoopwaardig maken. In deze artikel gaan we wat dieper in op de prijsstijging van appartementen en welke factoren hiervan de oorzaak zijn.

1. Terras van balkon verhoogt prijs appartementen met 4,7 procent

Uit de lopende cijfers van woningprijzen blijkt dat het hebben van een terras van balkon een positieve impact heeft op de waarde van een appartement. In het bijzonder steeg de gemiddelde prijs met 4,7 procentpunt in vergelijking met appartementen zonder terras of balkon. Dit is vooral te danken aan de lengte van de terrastijd in de zomermaanden en aan de verschillende voordelen voor de bewoners.

 • Tijdens de warme zomermaanden ervaren bewoners meestal de volgende voordelen:
  • Lekker buiten kunnen zitten
  • Gezellig naar buiten kunnen kijken
  • Uitzicht over de stad of de natuur

Verder hebben terassen ook grote voordelen voor het milieu, zoals een betere luchtkwaliteit. Bovendien bieden ze meer ruimte voor het plaatsen van bureaus en bankjes, waardoor de waarde van onroerend goed toeneemt. Het plaatsen van luxe elementen zoals een BBQ-keuken of een jacuzzi kan de waarde van een woning ook verhogen. Al deze factoren bij elkaar zorgen ervoor dat dit type woningen een relatief hoge waardering van de appartementen kent.

2. Wat zijn de mogelijke oorzaken van de prijsverhoging?

De prijsverhoging kan worden veroorzaakt door verschillende factoren.
Om te beginnen kan verandering in de productiekosten een factor zijn.
De kosten van grondstoffen, productiemethoden en arbeid kunnen veranderen en heeft invloed op de marktprijs.
Veranderingen in het vraagpatroon zijn ook een factor.
De vraag naar producten kan fluctueren volgens seizoenen, trends en veranderingen in consumentengedrag.
Als de vraag stijgt, stijgen de productprijzen.

Veranderingen in de kost van verzending en distributie kunnen ook een prijsverhoging veroorzaken.
Kosten in verband met vervoer, opslag en verzending kunnen stijgen waardoor producenten minder winst behalen.
Daarnaast kan een verandering in de muntenvaluta de prijzen van producten doen stijgen.
Als de valutakoers sterk fluctueert, kunnen de productprijzen variëren. Belastingen kunnen ook een grote invloed hebben op de kosten van producten.
Verlaging of verhoging van tarieven, invoerrechten en invoerkosten kunnen ten koste gaan van de bovenstaande kosten.

3. Welke invloed heeft dit op de markt’s huizenprijzen?

De invloed van de financiële crisis op de woningmarkt van Nederland is al een paar jaar merkbaar. Een direct effect is dat de aankoopprijzen van woningen sterk zijn gedaald. In tegenstelling tot andere landen in Europa, hebben wij hier nog steeds last van de crisis, waardoor de huizenprijzen nog steeds lager zijn dan voor het uitbreken van de crisis.

Het is de bedoeling geweest dat er meer woningen gebouwd zouden worden, maar helaas is hier nog geen resultaat van te zien. Dit kan een directe invloed hebben op de stijging van de prijzen. Er zijn nu meer kopers op de markt, wat ervoor heeft gezorgd dat sommige gebieden mogelijk wat meer gepushte prijzen hebben. Daarnaast kan een lagere rente ook invloed hebben op de prijzen van huizen en waar we deze lage rente kunnen aantreffen, daar zien we meestal ook een hoger aantal verkopen tegen betere prijzen.

 • Aankoopprijzen sterk gedaald
 • Gebrek aan woningen
 • Grote vraag voor woningen
 • Lage rente

4. Conclusie: hoe is een prijsverhoging van een terras van balkon te vermijden?

Maatregelen

 • Let bij het kopen van materialen op de kwaliteit. De kwaliteit is bepalend voor de duurzaamheid van het terras of balkon. Bepaal ook hoeveel materialen je nodig hebt om de kosten zo laag mogelijk te houden.
 • Raadpleeg deskundige adviezen voordat je de materialen gaat aanschaffen. Een goed advies bespaart je tijd, energie en geld.
 • Bouw het terras of balkon zelf in plaats van er iemand voor in te huren. Als je dit goed doet kan je tijd en geld besparen.
 • Koop gebruikte materialen als ze van goede kwaliteit zijn. Dit is vaak goedkoper dan nieuwe materialen.

Tot slot

Om een prijsverhoging van een terras of balkon te voorkomen, is het belangrijk om goed na te denken over je materialen, deskundig advies in te winnen, het terras of balkon zelf te bouwen en gebruikte materialen te gebruiken. Als je deze maatregelen volgt, kun je een prijsverhoging van een terras of balkon vermijden.

Het is duidelijk dat het terras van balkonverhooging de prijs van deze appartementen met 4,7 procent heeft verhoogd. Terwijl het hebben van een terras altijd al een luxe was, blijkt het nu dat het ook de waarde van je woning op waarde kan schatten. Uiteindelijk garandeert het terras van de balkonverhooging mooie uitzichten en een hogere waarde voor je eigendom.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost