Verschillende soorten dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen. Hieronder vind je alle soorten dakkapellen terug:

  • De sleep- dakkapel: deze vorm van dakkapellen is de oudste.
    Destijds werd deze dakkapel geïnstalleerd als ventilatiesleuf op de zolder voor droge goederen. Alle dakkapellen die vandaag bestaan ​​zijn geëvolueerd uit de drag dakkapel.
  • Dakbaai : deze dakstructuur staat loodrecht op de buitenmuur.
    Als de gevel een sierlijke gevelcontour of raamkozijnen heeft, wordt deze een dak of Lukarne genoemd. Dit wordt vaak gevonden in Franse kastelen.
  • Dakkapellen met plat dak : deze dakkapellen hebben een helling van minder dan 15 graden. Daar is het niet mogelijk om de dakkapellen te bedekken met tegels, maar je kunt ze bedekken met metaal.
  • Riggel dakkapel: Deze dakkapellen worden meestal gebruikt met kleine en enkele vensters. Deze vorm van dakkapellen wordt vaak aangetroffen op monumentale gebouwen. De zadels dienen als dakluik en voor ventilatie. Ze zijn meestal erg smal.
  • Prefab dakkapel: Een dakkapel dat in de fabriek al op maat is vervaardigd. Deze kan met behulp van een kraan op het dak worden gemonteerd. Meestal zijn prefab dakkapellen van kunststof.
  • Verhoogde nok: Een dakkapel met verhoogde nok, ook wel dakrijder genoemd, wordt op de nok van het dak gemonteerd en geeft bijzonder veel extra ruimte. Vaak zijn de dakkapel prijzen wel een stuk hoger.

 

Een grappige naam voor een dakkapel is de vleermuisdakkapel . Het is plat en krullend. Om de leefruimte te verlichten en te ventileren, wordt deze vorm van dakkapellen meestal alleen in ruimtes onder het dak gebruikt.

Wilt u weten wat uw dakkapel gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor de dakkapel kosten.

Overige pagina’s:

prefab dakkapel
plat-dak dakkapel
kunststof-dakkapellen
dakkapel met meerdere verdiepingen
verhoogde-nok
segmentale boogdakkapel
trapeziumvormige-dakkapel
dakkapeluitbreiding
traditionele-dakkapellen
zadeldak

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost