Winnaars van Het Erfgoedjuweel zijn bekend

De juryleden van de jaarlijkse Erfgoedjuweel verkiezing hebben hun beslissing gemaakt: de winnaarstitels van Het Erfgoedjuweel 2020 zijn onthuld! Erfgoedjuweel is een jaarlijkse verkiezing die de meest opmerkelijke, kunstzinnige erfgoedprojecten in Nederland eert. Met prijzen voor De Erfgoedjuweel, De Deelnemerspluim en het publieksprijsvraagstuk, is er veel te winnen voor de vele erfgoedprojecten die de verkiezing aangaan. In deze artikel gaan wij dieper in op de winnaars van deze exclusieve verkiezing.

1. Inzendingen voor Het Erfgoedjuweel

Het Erfgoedjuweel is een gratis jaarlijks festival waar mensen de kans krijgen om items uit hun cultureel erfgoed in te zenden. Het doel is om op een spannende manier midden in de stad kennis te maken met bijdragen vanuit de verschillende gemeenschappen.

Er zijn verschillende manieren waarop mensen hun bijdrage kunnen invoeren. De eerste is het delen van een verhaal dat past bij hun cultureel erfgoed. Dit verhaal moet in de vorm van een foto, informatieve tekst of video worden ingediend.

Daarnaast kunnen mensen ook voorwerpen uit hun cultureel erfgoed inzenden voor tentoonstelling op het festival. Deze voorwerpen kunnen de volgende zaken betreffen:

 • Kunstwerken
 • Geschiedkundige documenten
 • Foto’s en filmmateriaal
 • Muziekinstrumenten en ander muziekmateriaal
 • Gebruiksvoorwerpen
 • Kleding en sieraden

Deze voorwerpen kunnen worden ingezonden in de vorm van een foto. Er is ook een optie om het voorwerp fysiek op het festival te tentoon te stellen. Deze voorwerpen worden gescreend door een team van expert, die besluiten welke kunstwerken worden tentoongesteld op het festival.

2. Overzicht van de winnaars

De lijst met winnaars van de competitie is als volgt:

 • Beste amateur: Jelle Brouwer
 • Beste professional: Nathalie de Bruijn
 • Publieksfavoriet: Dennis Reijers

Jelle Brouwer heeft een knappe prestatie neergezet door als beste amateur uit de bus te komen. Als eerbetoon aan zijn resultaat krijgt hij een bonus van €500. Nathalie de Bruijn heeft haar professionalisme bewezen door als beste professional de prijs in de wacht te slepen. Daar mag zij trots op zijn.

Dennis Reijers had de meeste stemmen verzameld en is daarmee verkozen tot publieksfavoriet. In verband met zijn overwinning krijgt hij een sensor speaker ter waarde van €300.

3. Eenmalig televisieoptreden voor de winnaars

De winnaars van deze competitie zullen niet alleen worden beloond met prijzen, maar ook door een eenmalig televisieoptreden te maken:

 • De tijdsduur van het optreden is 10 minuten en de winnaars zullen een of twee nummers spelen
 • Tijdens het optreden zal er ook ruimte zijn voor een interview
 • Er is de mogelijkheid om de nummers in verschillende formaten online te plaatsen, zoals video’s, foto’s en audiofragmenten

Om het optreden tot een succes te maken, zullen er cameramensen moeten worden ingehuurd, een podium moeten worden gebouwd, en er moeten technici worden ingezet om het audio- en video-apparatuur te bedienen. Er worden geen andere kosten in rekening gebracht voor dit optreden en alle materialen die worden gebruikt, zullen ter beschikking worden gesteld aan de winnaar. Er zijn ook kosten verbonden aan de promotie van het optreden, waaronder de aanwezigheid van een publiciteitscampagne.

4. Terugblik op de prijsuitreiking

Het afgelopen jaar heeft de jaarlijkse prijsuitreiking opnieuw vele verstandige beslissingen voortgebracht. Als onderscheidingen kregen 22 prijswinnaars de titel Honorary Award-winner. De 34 personen die de prestigieuze titel ontvingen, vielen onder vier categorieën:

 • Patronen die een bijdrage hebben geleverd aan het culturele erfgoed
 • Leiders die de vrijheid van meningsuiting en het respect voor verschillende gemeenschappen hebben bevorderd
 • Personen die hun tijd en energie aan de verkrijging en bescherming van kennis hebben besteed
 • Voorbeelden van ideologische inzet

De prijsuitreiking bracht ook verschillende grote namen in de wereld van kunst, cultuur, wetenschap en filantropie bij elkaar. Het gedrevene gezelschap bestond uit een zeer divers publiek met uitzonderlijke skills en capaciteiten.

De winnaars van de editie 2021 van het Erfgoedjuweel zijn bekendgemaakt. Wat de deelnemers hebben bereikt, zal voor vele jongeren een voorbeeld zijn om meer te doen voor erfgoed en cultuur. Erfgoedjuweel blijft ieder jaar weer een mooi evenement en een goed platform om erfgoedwaardigheid te bevorderen. We hopen dat de deelnemers gelukkig en trots zijn over de verwezenlijkingen die zij hebben bereikt met hun unieke projecten.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost