Woonmaatschappij ‘Wonen in Limburg’ officieel opgestart

Vandaag is Woonmaatschappij ‘Wonen in Limburg’ officieel van start gegaan. Met deze oprichting wordt een nieuwe stap gezet om ervoor te zorgen dat iedereen in de regio Limburg een betaalbare en betrouwbare woonruimte kan vinden. De maatschappij zet zich op duurzame wijze in om de woonomstandigheden en het woonbehoeften aan te passen aan de eisen van de huidige markt. Deze ontwikkeling staat garant voor betaalbaar en passend wonen voor iedereen in de provincie Limburg.

1. Wat is ‘Wonen in Limburg’?

Wonen in Limburg is een platform dat particulieren, ondernemers en instanties die geïnteresseerd zijn in het verhuizen naar Limburg voorziet van onafhankelijke informatie.

Met ‘Wonen in Limburg’ krijg je een totaalbeeld van de mogelijkheden buiten de eigen woonomgeving. Je haalt informatie op over wonen, werken en investeren in Limburg, en vindt inzichten over onder meer:

 • Het kopen en huren van woningen en bedrijfspanden
 • Scholing en het ondersteunen van een carrière in Limburg
 • De kansen en het potentieel voor ondernemers
 • Het ontdekken wat Limburg te bieden heeft op het gebied van cultuur, toerisme, sport en natuur

Het platform biedt informatie en kansen die je niet zou vinden als je geen onderzoek doet in de regio. Daarbij levert het contacten met professionals die je kunnen helpen je verdere plannen uit te voeren.

2. Wat drijft ‘Wonen in Limburg’?

Bij Wonen in Limburg geloven wij in de kracht van een gezonde en leefbare stedelijke omgeving. Het creëren van een prettig en goed bereikbaar leefdomein dat aan pas komt bij de kansen, verwachtingen en behoeftes van mensen, dat is waar we voor staan.

Onze focus ligt daarbij op het realiseren van een betere infrastructuur, het verbeteren van de leefomstandigheden en het creëren van werkgelegenheid. Dit doen wij door:

 • Het verspreiden van kennis en kunde: door middel van onze website delen we informatie die relevant is voor het wonen in Limburg. Hierbij behandelen we diverse onderwerpen zoals verhuizen, kopen of verkopen, bouwen enz.
 • Innovatieve netwerkprojecten: we helpen bij het creëren van een leefbaar netwerk dat de woningen, voorzieningen, dienstverleners en inwoners bij elkaar brengt. We zetten ons in voor een leefomgeving waarin de economie, cultuur, natuur en veiligheid van mensen samenkomen.
 • Ondersteuning bij toekomstige projecten: we staan klaar om organisaties en bedrijven te helpen bij het realiseren van initiatieven en projecten die nuttig en noodzakelijk zijn voor het wonen in Limburg.

We proberen zo goed mogelijk bij te dragen aan het verbeteren van leefomstandigheden voor de inwoners van Limburg. Wij streven daarbij naar verbinding, vrijheid en duurzaamheid. Alle ervaring en kennis die we hiermee opdoen, delen wij met de Limburgse samenleving.

3. Doelstellingen van ‘Wonen in Limburg’

Het materiaal in dit gebied is ontwikkeld als een fundamentele bron van informatie voor alle mensen in Limburg. Het primaire doel is om mensen er bewust van te maken hoe belangrijk het is om in hun gemeente te wonen en te leven. Zo kunnen ze in hun levensonderhoud voorzien en hun levensstandaard verbeteren. Het doel is om te zorgen voor een duurzame, warme en vriendelijke woningomgeving voor mensen in Limburg.

De brede doelstellingen van Wonen in Limburg zijn als volgt:

 • Om een veilige omgeving te creëren voor eventuele vragen en ondersteuning die mensen nodig hebben bij het betrekken van een woning en het regelen van verzekeringen.
 • Om bedrijven in staat te stellen om kennis en ervaringen met mensen in Limburg te delen.
 • Om een platform te creëren waarop mensen hun woningen en hun levensstijl door kunnen geven aan anderen.
 • Om moedigen en helpen van mensen te stimuleren als ze zoeken naar of wonen in hun gemeente, of buiten hun gemeente.

Deze doelstellingen zijn bedoeld om Limburgers een beter inzicht te geven in wat er mogelijk is als het gaat om wonen in Limburg.

4. Eerste projecten van ‘Wonen in Limburg

Uitdaging voor Limburgse gemeentes

De lancering van ‘Wonen in Limburg’ is een uitdaging voor de Limburgse gemeentes. Ze worden uitgedaagd om originele en innovatieve projecten op te zetten en uit te voeren die de leefbaarheid én betaalbaarheid van wonen in Limburg verhogen. Dit wordt verwacht voor een duurzame toekomst die gebaseerd is op een gezonde economische groei en sociale interacties.

Eerste projecten

Vandaag de dag is ‘Wonen in Limburg’ al begonnen met enkele van hun projecten in verschillende Limburgse steden. Hierbij zijn enkele voorbeelden:

 • Bouwen van betaalbare woningen: ‘Wonen in Limburg’ heeft als doel om betaalbare woningen beschikbaar te maken aan gezinnen die moeite hebben om een huis te kopen. Om dit te bereiken, plannen ze om schaalvergroting van woningen te faciliteren, samen met subsidiëring van de bouwkosten.
 • Huren van studentenwoningen: Studenten die naar Limburg verhuizen en hun eerste woning willen huren, maken gebruik van de diensten van ‘Wonen in Limburg’. Ze bieden hulp bij het zoeken naar een geschikte woning, met als doel om betaalbare studentenwoningen te bieden.
 • Onderhoud van woningen: ‘Wonen in Limburg’ zet projecten op voor het regelen van preventief onderhoud van bestaande woningen. Zo kunnen bewoners genieten van betere woonomstandigheden, terwijl de levensduur van hun woningen wordt verlengd.

Woonmaatschappij ‘Wonen in Limburg’ is een sprong voorwaarts in de bouwsector en biedt ongelooflijke kansen voor bewoners om hun leefruimte te verbeteren. Wij hopen dat deze opstart een sterk basispost voor de toekomst is en de woningmarkt in Limburg verder verbeterd.

prefab dakkapel kunststof wit dubbele 1,5 meter breed voorkant woning buren

Bereken in 2 minuten wat een dakkapel kost